Monday Master Blog: Bewegen, de sleutel tot inzicht in jouw gedrag

Mensen benaderen een personal trainer vaak met algemene doelen in gedachten, zoals gewichtsverlies, spieropbouw of fitter voelen. Maar vaak schuilt er meer achter deze doelen dan op het eerste gezicht lijkt. Als personal trainer dragen we ook de verantwoordelijkheid om samen jouw (dieperliggende) motivatie evenals waarom je je doelen soms niet bereikt. Dit is vaak verbonden met jouw gedrag.

Het begrijpen van jouw gedrag en keuzes is van essentieel belang. Dit is nodig voor het behalen van jouw doelen. Hoewel gesprekken kunnen helpen om dit inzicht te verkrijgen, kan bewegen de sleutel zijn om je gedrag te doorgronden. Tijdens beweging worden jouw gedragspatronen zichtbaar. De keuzes die je maakt en hoe je reageert wanneer het moeilijk wordt, weerspiegelen vaak de beslissingen die je in je dagelijks leven neemt.

Een simpel voorbeeld is een ‘wall sit’. Geef je snel op wanneer de inspanning te zwaar wordt, of ga je juist de uitdaging aan en probeer je het opnieuw? Dit gedrag werpt licht op jouw houding. Als je tevreden bent met ‘goed genoeg’, is de kans groot dat dit zich vertaalt naar andere aspecten van je leven. Hoewel dit acceptabel is als het je niet belemmert bij het bereiken van je doelen, dien je dit gedrag aan te pakken als het wel een hindernis vormt. Dit proces zal uiteindelijk bijdragen aan het ontdekken van jouw interne motivatie en gedrag om je doelen te verwezenlijken.

In mijn visie kunnen personal trainers hierin een waardevolle bijdrage leveren. Daarom pas ik deze benadering toe in mijn werk als personal trainer. Hierdoor wordt beweging niet alleen een middel om jouw fysieke doelen te bereiken, maar ook een instrument om inzicht te verkrijgen in en te werken aan de valkuilen in jouw gedrag, terwijl je tegelijkertijd jouw sterke punten versterkt. Dit resulteert in zowel fysieke als mentale groei.

Lisanne Louwers
Manager Kwaliteit & Opleidingen Enforce International BV
lisanne@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!