Monday Master Blog: Bullshit goede voornemens

Over een kleine week is het dan zo ver, het nieuwe jaar staat voor de deur.

Goede voornemens
Herinner jij je nog je goeie voornemens van vorig jaar? Waarschijnlijk wel, want ze komen ieder jaar terug. En even eerlijk, wat heb jij daarvan echt gerealiseerd?

‘Ik wil 20 kg afvallen, en ik ga beginnen met gezond eten vanaf 1 januari’ of ‘ik ga vanaf 1 januari stoppen met roken’……. Bullshit. Allemaal voornemens waar iedereen mee aan de slag wil, maar vervolgens op 10 januari de handdoek al in de ring gooien.

Sta eerst eens even echt oprecht stil bij je voornemen. Is dat wel die kilo’s afvallen, of speelt er eigenlijk een hele andere rol, waardoor je niet tevreden bent met jezelf waar je eerst aan moet werken? Denk dan door wat daarbij nodig is om dit volgens helder voor jezelf te hebben om de beste versie van jezelf te kunnen zijn/ worden voor de rest van je leven.

Je commitment moet duidelijk en concreet voor jezelf zijn;
‘Ik wil gezonder gaan eten’. Wat is gezonder dan precies en wat ga ik hieraan veranderen, waardoor ik het wel volhoud ‘Ik wil meer gaan sporten’, wat is meer sporten voor jou, is dat 2x per week of 5x per week? Is dat 30 min of 1,5 uur per les?

En een ander punt
Hoe graag wil je het nou echt?
Iedereen wil slank, gezond en sportief zijn, maar slechts weinig trekken hun hardloopschoenen aan en blijven het volhouden. De excuses stapelen zich op en voor je het weet is je voornemen geen voornemen meer.

En als laatste; maak er een goede gewoonte/ structuur van (wat bij jou beste versie van jezelf past) en zorg dat het kortetermijndoelstelling een lange (je hele leven) doelstelling wordt en blijft.

Zolang jij het oké vindt om een zak chips te eten bij de TV of om jezelf elke avond te belonen met een glaasje wijn, omdat je weer een drukke en stressvolle werkdag achter de rug gehad hebt, gaat er niets structureel veranderen en beland je steeds weer bij het oude.

Misschien ben ik de enige, maar ik begrijp dus echt niet waarom een groot deel van de samenleving in het laatste stukje van het jaar ‘opeens’ met goede voornemens komen. Als er iets moet gebeuren, doe het dan en ga niet wachten of het uitstellen tot 1 januari. Dit is niet anders dan andere dagen, dus als je echt wil, begin vandaag! Doe gewoon wat je moet doen en stop met jezelf voor de gek te houden.

Lisa Traas
Enforce Mastertrainer
lisa@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!