Monday Master Blog: Consistency is key… maar ook saai?

Je fysieke doelen bereiken is een hele hoop werk. Het duurt lang en je doet vaak hetzelfde…logisch toch.

Dan mag je nog super graag lopen of gewichtheffen maar op lange termijn wordt alles saai en dit kan leiden tot minder goede training sessie of het overslaan van een sessie. Wat dan weer leidt tot een latere einddatum van het traject. Dit geeft dan ook weer een negatieve invloed op je leven en zo gaan we voort.

“Okay, maar het is wel wat ik moet doen om mijn doelen te bereiken?”
Klopt! Maar er zijn wel dingen die je kan doen om het day-to-day wat leuker/interessanter te maken.

*Shake up your routine: dit kan op het vlak van oefeningselectie, type sets (superset, pyramidset,…), trainingsplits, frequentie en nog zoveel meer.

*Try new sports: al die training zal niet enkel op jouw ene doel effect hebben. Ga eens andere dingen proberen met al die nieuwe gains.

*Set fun challenges: zowel binnen een trainingssessie als een challenge gaande over een aantal dagen/weken. Heb iets kleins om naast je basis ook naartoe te werken.

Let wel op dat je het doel niet uit het oog verliest!
Bespreek het samen met je trainer om te zien wat mogelijk is om de fun factor te verhogen!

Good luck!

Thomas Weyts
Enforce Mastertrainer
thomas@enforce.international
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!