Monday Master Blog: Creëer perspectief en werk met korte termijn doelen

Je zit in de auto en je moet van Eindhoven naar Assen rijden, best een eind. Nieuw scenario. Je gaat met de auto op vakantie naar Barcelona en je vertrekplaats is Eindhoven. Je rijdt net de grens over van Spanje en nu voelt het alsof je er al bijna bent! Vreemd… Want de afstand van de grens van Spanje naar Barcelona is even ver als de rit van Eindhoven naar Assen.

Dit is een valkuil waar we als mensen maar al te graag intrappen. We hebben een doel, maar deze kunnen we niet in perspectief zetten. Wanneer we een doel stellen, denken we, yes we gaan het doen. Maar al gauw merken we dat dit een lange weg is (de weg naar Assen kan even lang voelen als de weg naar Barcelona). Doordat de weg lang is en er zo veel verschillende routes zijn die je kan nemen, komt het wel eens voor dat je de verkeerde kant opgaat.

Met de auto hebben we gelukkig een tomtom en verkeersborden, maar als mens hebben we alleen onszelf (en onze coach). Het is natuurlijk ontzettend goed om een einddoel voor ogen te hebben, maar dit einddoel, is een einddoel. Dit is de plek waar je alles hebt gehaald en je komt hier niet zomaar. Zodoende is het van belang om te werken met korte termijndoelen. Deze zorgen ervoor dat je niet verdwaald en op de juiste pad blijft.

De korte termijndoelen liggen natuurlijk op de weg naar je einddoel toe. Het is niet alleen fijn als je deze doelen behaalt, maar deze korte termijndoelen zorgen ook dat je makkelijker gedisciplineerd en gemotiveerd blijft! Verder is het veel minder confronterend om iets op te geven wat pas over 1 jaar gebeurt zou moeten, dit ligt zo ver weg. Maar als je elke 2 maanden een doel hebt waarmee je dichter naar dat einddoel komt, dan zie het doel liggen, het ligt tenslotte maar 2 maanden verder. Die 2 maanden zijn perfect om jezelf maximaal in te zetten en te confronterend om te stoppen.

Creëer perspectief voor jezelf en werk met korte termijn doelen. Heb je moeite met het formulieren hiervan, bespreek dan de weg die wil belopen met je coach en hij/zij zal jou de juiste vragen stellen waardoor jij de juiste korte termijndoelen voor jezelf kan stellen!

Raoul van Ooij
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
raoul@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!