Monday Master Blog: De basis is enorm simpel

“Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.”

Een mooie uitspraak van Johan Cruijff, die vandaag 75 jaar zou zijn geworden. Op en naast het speelveld vaak onnavolgbaar qua acties en uitspraken maar altijd brutaal eerlijk.

Ik kom veel mensen tegen die het qua leefstijl te moeilijk maken voor zichzelf zodat ze nooit duurzame resultaten creëren en altijd een middelmatig leven zullen leiden, terwijl de basis enorm simpel is.

3 simpele stappen om je leefstijl te verbeteren;

Wat je eet heeft een enorme impact op hoe je je voelt en hoe gezond je bent. Voor het verbeteren van je leefstijl kun je met voeding al direct stappen zetten: eet meer groente. Het voedingscentrum adviseert elke dag 250 gram groente te eten, slechts 25% van alle volwassenen haalt deze richtlijn. Daar is dus simpel veel winst te behalen.

Naast voeding is ontspanning een belangrijk onderdeel bij het verbeteren van je leefstijl. Iedereen is heel goed in steeds maar doen, druk zijn en altijd maar doorgaan. Als je te weinig ontspant blijven er in je lichaam allerlei hormonen actief die je gezondheid belemmeren. Rust, gezonde voeding en ontspanning zijn nodig voor je lichaam om te herstellen.

Vaak is het zo dat we in tijden van stress slechter voor onszelf zorgen. Door tijdgebrek gaan we ongezonder eten, minder bewegen en zijn we meer geneigd ons te verdoven met bijvoorbeeld alcohol. Besteed iedere dag, hoe stressvol deze ook is, aandacht aan voor jezelf zorgen. Kook gezond voor jezelf en ga bewegen. Voor jezelf zorgen is niet altijd doen waar je zin in hebt maar wel doen wat goed voor je is!

Het begint uiteindelijk met persoonlijk leiderschap, dit betekent dat je verantwoordelijkheid pakt voor jouw eigen leven, de kwaliteit van jouw leven!

Start met consequent deze 3 simpele stappen toe te passen om je leefstijl te verbeteren, dit kan iedereen. Heb je daarbij behoefte aan begeleiding & coaching? Neem dan contact op met één van onze mastertrainers!

Johan Cruijff zei: “Je moet schieten, anders kun je niet winnen!”

Richard Suijkerbuijk
Eigenaar | Mastertrainer Enforce Zeeland
richard@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!