Monday Master Blog: De comfortzone

‘’Ik zou wel wat kilo’s willen afvallen’’
‘’ Ik zou wel graag wat fitter zijn’’
‘’Een marathon, dat zou ik willen doen’’

Heel veel willen, weinig er voor doen. Zo zitten de meeste mensen in elkaar. Niet goed of fout, iedereen is wie hij/zij is maar het verschil zit in het DOEN.

De comfortzone is een lekkere plek, maar het is een plek die stil staat. Niets groeit er, niets gebeurt er. In die comfortzone zit de veilige situatie, de makkelijke situatie.

‘’Ja maar dan kom ik thuis na een lange dag en dan heb ik echt geen motivatie om te gaan’’ dus we belanden voor de buis met een snack en een drankje. Comfortzone.

‘’Ik ben niet iemand die gaat hardlopen of sporten hoor, zo ben ik niet’’ jezelf vertellen dat jij dat niet bent zodat je het ook maar niet doet. Comfortzone.
En dan wel klagen over pijnlijke knieën, een stijve nek. Overgewicht, vaak moe etc…

In ons hoofd zitten heel veel ‘’ik zou wel willen’’ verhalen. Hier zitten te weinig ’’ik ga dit doen’’ bij.
Dit is omdat de realiteit leert dat uit de comfortzone stappen een oncomfortabele situatie is.
En dat is het ook, maar als alles in het leven makkelijk en comfortabel was geweest, dan was succes ook maar normaal. Want wat is succes? Een oncomfortabele situatie overwinnen.

Voor iedereen is de comfortzone anders, het is de prettige, veilige, makkelijke leefomgeving die je heeft gebracht waar je nu bent. Is dit waar je de rest van je leven wil zitten? Blijf lekker zitten. Maar wil jij ontwikkelen? Groeien? Afvallen en fitter worden? Dan zul je dus echt uit dat hokje moeten stappen en de deur achter je dichtgooien.

Is dat makkelijk? Nee. Is dat comfortabel? Nee. Maar is dit waar groei en ontwikkeling gebeurt? Ja.
We hebben dit leven maar 1 keer. Wat een verspilling om er niet het maximale uit te halen.
Niet alleen voor jou, maar ook voor wat je achterlaat. Hoe zullen mensen jou herinneren? Als de persoon die lekker comfortabel en makkelijk de tijd voorbij liet gaan? Of iemand die ging doen wat nodig was.

Verander je ‘’ik wil’’ naar ‘’ik doe’’ en ervaar resultaat in je leven. Sterker nog, ervaar LEVEN.

Collin Plasschaert
Enforce Mastertrainer
collin@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!