Monday Master Blog: Do it anyway!

Doelen in het leven, iedereen heeft ze!

En om die doelen te behalen zal je dingen moeten doen. Maar om die doelen te halen gaat het er niet alleen om wat je doet op de dagen dat het goed gaat, maar gaat het er juist om wat je doet op de dagen dat het allemaal even tegen zit. Dat gaat het verschil maken in het behalen van je doelen!

En geloof me iedereen heeft dagen dat het allemaal even tegen zit. Zelfs de grootste ondernemers, de beste atleten en de grootste leiders. Maar wat hen de beste maakt in wat ze doen is dat ze 1 regel hanteren. En dat is de regel “DO IT ANYWAY!”. De regel geldt precies hoe die luid GEWOON DOEN! Juist op de dagen dat je er geen zin meer in hebt of dat alles tegen zit is het juist zo belangrijk. Doe wat je moet doen. Of het nu sporten, koken, sales, huishouden of werken is je moet jezelf aanleren het gewoon te doen. In je hoofd lijkt dit soms heel lastig, maar in de werkelijkheid is dit heel simpel. Je gaat en je doet het!

Het mooie hiervan is dat het ook nog eens bizar lekker voelt. Neem een voorbeeld als sporten. De dagen waarop alles goed gaat en je gaat sporten voelt dat gewoon goed. Maar de dagen waarop het allemaal niet mee zit en je besluit toch gewoon te gaan sporten. Dat zijn de dagen waarop het uiteindelijk de meeste voldoening gaat geven.

De kunst is om jezelf deze simpele regel aan te leren. Als dit lukt zul je zien dat de mindere dagen er nog steeds zullen zijn, maar dat je de negatieve spiraal een stuk sneller zult kunnen doorbreken.

Joren Wielart
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
joren@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!