Monday Master Blog: DOMS en waarom je het niet altijd achterna moet gaan

DOMS: Afkorting voor Delayed Onset Muscle Soreness, verwijst naar de spierpijn en stijfheid die optreedt na een intensieve training.

Het is begrijpelijk dat het gevoel van stijfheid de indruk kan wekken dat je hard hebt getraind. Echter, de afwezigheid van DOMS betekent niet per se dat je training niet effectief was. Andere factoren, zoals de individuele reactie van je lichaam op oefeningen, trainingsniveau, herstelcapaciteit en gewenning aan bepaalde bewegingen, kunnen allemaal invloed hebben op het al dan niet ervaren van DOMS.

Dus, hoewel DOMS een indicatie kan zijn van spierschade door inspanning, moet het niet als de enige maatstaf voor een goede training worden beschouwd. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan progressie, consistentie en het behalen van je persoonlijke fitnessdoelen, ongeacht of je spierstijfheid ervaart na een training of niet.

Trust the process!

Thomas Weyts
Enforce Mastertrainer
thomas@enforce.international
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!