Monday Master Blog: Durf jij echt te investeren in jezelf?

Ik zag investeren in mezelf als zoiets als beleggen, dat doe je toch pas als je ‘geld over’ hebt?! Wanneer besluit je nou geld uit te geven aan iets wat niet tastbaar is? Mijn eerste grote uitgave was de NASM PT opleiding, dit was het duurste op mijn huis en auto na. Toch vreemd want mijn huis en auto heb ik toch redelijk snel gekocht.

Ik vond het een hele stap, maar het heeft me nog veel meer gebracht dan ik vooraf dacht. Ik leerde mezelf nog beter kennen en voel me zelfverzekerder, dat is niet in geld uit te drukken. Het was een spannende beslissing, maar het gevoel wat het me opleverde deed me beseffen dat dit de juiste investering was.

Wat is een investering in jezelf?

Een investering in jezelf kan echt van alles zijn. Een te gekke opleiding, een event voor ondernemende mensen maar bijvoorbeeld ook een steun in de rug tijdens het behalen van jouw commitment. Ik vind zelfs het aannemen van een schoonmaakster een investering, want dit geeft me mentaal zo veel rust. Je hebt het al door, als ik er over twijfel zeg ik tegen mezelf dat het een investering is en geen weggegooid geld. Dat zijn wel alle boeken over diverse soorten diëten en de te klein gekochte kleding in je kast (kan ik wel weer aan als ik ben afgevallen…). Ik heb economie ‘gestudeerd’, dus ik denk heel snel zijn het kosten of uitgaven? Heb je geen financiële achtergrond, dan denk je nu ongetwijfeld ‘waar heb je het over’: Ik heb het dus over een investering, kort gezegd iets waar je profijt van gaat hebben voor een langere termijn. Als jij door geld uit te geven je zelfvertrouwen weet te vergroten dan is dat onbetaalbaar!

Je bent het waard om in jezelf te investeren!

Investeren in jezelf is voor veel mensen best lastig, want wat krijg je ervoor terug? Ik moet eerlijk bekennen dat ik makkelijk €150,- aan een paar nieuwe sportschoenen uitgeef dan aan iets waarvan ik niet weet welke waarde ik terug ontvang. Bij die nieuwe sportschoenen maak ik mezelf wijs dat ik er wel een half jaar mee doe, dus €25,- per maand. Een koopje, morgen worden ze geleverd…lekker makkelijk vanaf de luie bank besteld…!

Toch zijn misschien andere dingen nog wel veel meer waard, want je groeit ervan als persoon. Het draagt bij aan de mate waarin jij je voldaan voelt en aan je zelfvertrouwen werkt. Als je deelneemt aan een programma bij Enforce geeft én kost je dat heel veel energie. Laat het je stralen, soms is het niet leuk maar moet het wel gebeuren want vanuit een fit en krachtig lichaam kun jij je volledige potentie leven. Weg met middelmatigheid. Wat is dat je waard?

Sommige dingen zijn niet in geld uit te drukken.

We denken al snel in spullen of iets ons iets waard is. We geven ook makkelijk geld uit aan dingen die ‘niet duur’ zijn. Een koffie to go, een broodje, een tijdschrift. Het is een kleine uitgave, maar het plezier ervan duurt ook niet lang. Zak je vandaag door je bank en gaat morgen je tv kapot? Hoe lang duurt het dan voordat je op je nieuwe bank naar een te groot tv-scherm Netflix zit te kijken?

Ben jij klaar om een echt commitment aan te gaan? Ben jij bereid om in jezelf te investeren? Ben jij dus bereid om al datgene te doen wat nodig is qua tijd en werk?

Bij een juist commitment en de bereidheid om te investeren in jezelf zijn de mastertrainers bij Enforce bereid om een afspraak in onze kostbare tijd met je te maken voor een waardevol coachgesprek.

Richard Suijkerbuijk
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
richard@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!