Monday Master Blog: een gewichtige zaak

Als trainer zie ik vaak dat cliënten verschillende benaderingen hebben als het gaat om het kiezen van gewichten tijdens de small group training.
Sommigen nemen uit voorzichtigheid minder zware gewichten, terwijl anderen zichzelf mogelijk overschatten. Het fascineert me hoe deze neigingen vaak parallel lopen met bredere patronen in het dagelijks leven.

Het bewust worden van deze patronen is een cruciale stap in het realiseren van persoonlijke groei, zowel fysiek als mentaal. Cliënten die terughoudend zijn tijdens small group trainingen, bijvoorbeeld door het vermijden van zwaardere gewichten, vertonen soms een vergelijkbaar gedragspatroon op de werkvloer. Ze twijfelen aan hun eigen capaciteiten en vragen zich af of ze niet te veel van zichzelf verlangen, terwijl ze in werkelijkheid meer aankunnen dan ze beseffen.

Aan de andere kant merk ik op dat sommige mensen misschien meer gewicht pakken omdat ze zich willen meten met anderen in de sportschool. Dit streven naar vergelijking en competitie kan zich ook manifesteren op de werkvloer. Het herkennen van deze neiging om je voortdurend met anderen te vergelijken op het werk kan leiden tot een gezondere benadering van persoonlijke en professionele groei.

Samen gaan we niet alleen aan de slag met het ontwikkelen van fysieke kracht, maar ook met het begrijpen en aanpakken van patronen die zowel in de small group training als op de werkvloer zichtbaar kunnen zijn. Het doel is niet alleen om sterker te worden, maar ook om veerkrachtig te zijn in alle aspecten van het leven. Laten we samen jouw unieke reis verkennen en werken aan duurzame veranderingen die niet alleen in de sportschool, maar ook in jouw bredere levenscontext impact hebben.

Leoni Heemskerk
Enforce Mastertrainer
leoni@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!