Monday Master Blog: Een nieuw jaar of niet?

Het einde van het jaar nadert en ik heb de eer om de laatste blog van het jaar 2020 te schrijven. Een jaar waar we allemaal getest zijn op onze veerkracht en flexibiliteit. Want ik denk dat niet veel mensen aan het begin van dit jaar de voorspelling konden maken dat het een dergelijk jaar ging worden. Sterker nog ik weet zeker dat voor veel mensen dit het gouden jaar had moeten zijn. De investeringen stonden op de planning, de groei stond voor de deur en ga zo maar door.

Maar kijk nu eens terug naar het begin van dit jaar, hoeveel had jij gepland staan met betrekking tot persoonlijke groei, een betere vitaliteit, groei in lichaamskracht, een goede balans vinden tussen zakelijk en privé, enzovoorts?

Momenteel krijg ik geregeld de vraag: dit was vast een vervelend jaar voor jou Marvin? Zeker omdat je in de sport opereert! Mijn antwoord is voor vele mensen dan een verrassing, want ik antwoord altijd dat dit mijn beste jaar sinds tijden is geweest. Het heeft alleen alles te maken met hoe jij jezelf aanpast in dergelijke situaties.

Ja, ik had alle mogelijkheden om bij de pakken neer te gaan zitten.
Ja, ik had alle redenen kunnen verzinnen om te stoppen met dit alles wat ik aan het doen ben.
Ja, ik had alle onderbouwing voor een teleurstellend zakelijk jaar.
En ja, er zijn bedrijven die heel veel hebben moeten incasseren. Ook in de sportbranche.

Draai dit nu eens om. Want ik ben in bijna alle situaties met een andere mindset in het verhaal gaan staan.

Dit was het jaar waar kansen ten over waren, gezondheid en vitaliteit is nog nooit zo opzichtig besproken als dit jaar. Het verbeteren van je immuunsysteem en het zorgen voor een gezond gewicht waren 2 van de onderwerpen. Laten wij nou juist daar mensen mee kunnen helpen, door te bewegen en te sporten. Ook ik ben genoodzaakt geweest werkzaamheden thuis te doen, waardoor ik allerlei nieuwe dingen heb kunnen leren en dus persoonlijk ben ontwikkeld. We gingen online trainingen geven. Ik heb elke dag iets nieuws gedaan in de lockdowns. En ga zo maar door.

1 Januari staat weer voor de deur en iedereen hoopt op het jaar waar we weer naar normaal gaan. Het jaar dat we weer alles kunnen doen wat we deden.

Waarom pakt iedereen deze datum voor de verandering?
Waarom niet gewoon starten wanneer jij het wilt?
Waarom kijk je niet elke dag naar de mogelijkheden en de veranderingen die nodig zijn?

Stel je zelf nu eens de volgende 3 vragen:

Wat zijn mijn kernwaarden?
Wat ga ik concreet aanpassen om komend jaar sneller in actie te komen?
Wat ga jij direct doen om zelfs voor 1 januari het eerste resultaat al te zien?

Ik hoop oprecht dat deze vragen je aan het denken zetten. En dat het jaar 2021 een jaar wordt, waarin je zelf zal blijven bijdragen op de kernwaarden die jij voor jezelf stelt. Want alleen zo kun jij er jouw beste jaar van maken en direct aanpassen wanneer nodig.

Besef je bij jezelf dat je deze punten nog niet scherp hebt en zie je het belang hiervan in? Dan helpen onze mastertrainers je graag om deze inzichten te geven en alles scherp te krijgen.

Marvin Casteelen
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
marvin@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!