Monday Master Blog: Een omweg verandert jouw einddoel niet

Momenteel zijn we meerdere weken onderweg in een tijd waar aanpassingen van kracht zijn. Feit is dat we anders om moeten gaan met de omstandigheden en richtlijnen welke ons worden opgelegd. Dit is geen keuze, dit is een feit.
Maar wat doet dit echt met jou? Juist nu we al een tijdje onderweg zijn.
Verlies jij je gewoontes en patronen die je gewend was?
Of blijf jij juist doen wat je gewend was, maar op de plekken waar het niet kan verzin je een omweg?

Laat jij je beperken door deze tijd en de richtlijnen die er zijn of is het slechts een kans om weer scherp naar jezelf te kijken en een omweg te realiseren.

Persoonlijk ben ik vanaf dag 1 het geheel gaan benaderen als een omweg. Mijn eindbestemming verandert niet, mijn startpunt vanaf het moment dat ik heb bepaald wat ik ga bereiken verandert ook niet. Slechts de wegen welke ik tussentijds kan berijden zijn gewijzigd. Het heeft wellicht invloed op de tijd die ik had gehoopt om bij mijn eindbestemming te komen. Wat ik zelf alleen super tof vind is dat ik juist op die omwegen, die spannende tussendoorwegen waar ik nog nooit geweest ben, nieuwe kwaliteiten ervaar bij mezelf. Nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden, die ik niet had gekregen wanneer ik op de standaard weg was blijven rijden.

Als je dit nu eens op jezelf betrekt en eens kijkt naar de huidige situatie, hoe zou jij dit dan nu op jouw eigen leven kunnen betrekken? Puur feitelijk bekijken, zonder emoties en andermans meningen hierin mee te nemen.

Ik besef mij zeker dat er momenteel onwijze klappen vallen in bepaalde branches. En dat er mensen zijn die door het virus echt wel geraakt worden. Dat vergeet ik helemaal niet. Maar juist als ik dit hoor, denk ik dat wanneer je er zelf nog richting aan kan geven, doe dit! Kies op tijd de juiste omweg. En geniet weer van deze weg.

Dus….

Help jezelf, sta stil, en doe de volgende dingen:

1. Maak voor jezelf weer scherp waarom alles waar je mee bezig was zo belangrijk voor je is. En maak dit persoonlijk, waardoor het echt JOUW drijfveer is.
2. Zet weer scherp op papier met welk commitment jij bezig bent. Maak dit concreet en specifiek.
3. Bepaal welke omweg eventueel nodig is, en of hier invloed is op de tijd die je had verwacht om jouw commitment te bereiken.
4. Neem de acties die nodig zijn en stel niet uit, want nu kun je ze nemen. In de toekomst weet je het niet zeker.
5. Als laatste vraag ik je te ervaren wat dit met je doet nu je dit weer heel concreet hebt. Sta stil bij dit moment!

Ik ga er vanuit dat dit je nu meer rust geeft en je weer aan de slag kan met wat je werkelijk wilt doen.

Juist in deze tijd help ik graag mensen om hun doel en mindset weer volle bak de juiste richting op te krijgen. Ook mensen die nu nieuw aansluiten bij onze waardevolle programma’s ervaren dit.

Kunnen wij jou of iemand in jouw omgeving ook helpen om alles nog scherper te krijgen, vraag dan een gratis coachgesprek aan bij een van onze collega’s.

Ik kijk er naar uit je hierbij te helpen!

Marvin Casteelen
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
marvin@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!