Monday Master Blog: Erken je probleem zodat je ook de nodige stappen kan zetten

Bij confrontatie schieten wij al snel in de verdediging. We gaan onze slechte gewoontes rationaliseren of erger nog, we bijten de confrontatie het hoofd eraf.

Maar wat doe je nu precies? Je probleem ontlopen of ontkennen ja. En wat levert dat op? Kort antwoord; niets, lang antwoord; in ieder geval niet je gewenste resultaat.

Durf jezelf eens op je fouten te wijzen op een constructieve manier. Erken je probleem zodat je ook de nodige stappen kan zetten richting verandering. Het is niet nodig om jezelf hiervoor te schamen en zeker niet voor het vragen om hulp.

Tegenwoordig valt het op dat er veel controversiële onderwerpen de wereld in zijn geslingerd. Onderwerpen waar wij ons achter durven te schuilen. Denk hierbij aan mentale gezondheid, psychologische stoornissen of zelfs het meest actuele; het corona virus.

Ik geef je geen ongelijk maar wat wil je nu precies ermee zeggen? Is vooruitgang onmogelijk of moeilijk? Ieder persoon dealt met zijn of haar problemen en begint vanaf een ander vertrekpunt. Jouw doel is voor jou, de stappen die daarvoor nodig zijn ook van jou.

Waarom durf ik te zeggen dat mijn collega’s en ik jou daarbij kunnen helpen? Er is toch geen universele manier om alle problemen op te lossen? Dat klopt, wij doen ook niet het werk voor jou maar wij enforcen je wel om de stappen zelf te kunnen zetten.

Ik wens iedereen hun lange termijn resultaten toe!

Jeffrey Chau
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
jeffrey@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!