Monday Master Blog: Geen uitdaging te groot, als je maar klein begint

Hoe ga je om met de uitdagingen? Stapje voor stapje… Het klinkt zo makkelijk en niks bijzonders, maar wij vergeten dit zo vaak!

Sinds ik gestart ben met ondernemen, heb ik al vele uitdagingen gehad. Ik merk dat ik regelmatig vast ben gelopen. Het heeft mij zelfs slapeloze nachten bezorgd en heel veel stress.
Iedereen heeft dit weleens meegemaakt.

“Er is een Chinees verhaal, waarbij een jongen verdwaald is in een bos. Hij start een gesprek met een boom in het bos. De jongen is verdwaald en weet de weg niet meer het bos uit en is bang.
De boom, vraagt aan de jongen:

“Ik begrijp dat jij vanaf hier niet de weg kan vinden naar de rand van het bos, maar zie je wel waar je jouw eerst volgende stap kunt zetten”
“Ja”, zegt de jongen.

Hierop vraagt de boom:
“Kun je nadat jij jouw eerste stap gezet hebt, de volgende stap zien?”.

Wederom zegt de jongen “Ja”.

De boom zegt, vervolgens:
“Als je nu elke keer gewoon 1 stap zet in dezelfde richting, dan zie je bij elke stap precies waar je naartoe gaat. Uiteindelijk brengt elke zichtbare stap jou dichterbij de rand van het bos. Totdat je er helemaal uit bent”.

Dit is wat wij doen met sporten. Mijn leden komen vaak van een sportschool. Ze willen afvallen of spiermassa bouwen, maar geen idee wat ze moeten doen. Wij leggen ze dit uit door ze stapje voor stapje te laten werken aan hun gezondheid en uiteindelijk komen ze uit bij hun resultaat.

Doordat wij ze hiermee helpen, genieten ze weer van bewegen en dit ondersteunt ook weer een positieve mindset!
Wil je dit ook ervaren? Kom dan langs bij Enforce Den Haag!

Rico van der Kooij
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
rico@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!