Monday Master Blog: Hard work pays off

Je leest deze quote vaak op social media, maar uit ervaring kan ik zeggen dat dit de realiteit is.

Ooit droomde ik ervan om goed te worden in een sport en door heel hard te werken heb ik bereikt waar ik op dit moment ben. Als bokser mag ik in TeamNL uitkomen voor Nederland, iets waar ik trots op ben, maar waarmee ik ook kan aantonen dat: “Hard work pays off”.

Dit geldt voor mij persoonlijk, maar veel meer mensen dromen van bijvoorbeeld een mooie carrière, een fitte levensstijl of iets anders totaal anders waar ze goed in willen zijn. Ze beelden zich dit in en denken na over hoe mooi dit zou kunnen zijn. Toch komen er ook gedachten op zoals: “Zoiets zal mij toch niet lukken” of “Hoe het nu gaat, is ook prima”. Vervolgens gaan ze door met hun dagelijks leven. Ze houden vast aan comfort en durven geen risico’s te nemen om hun doel te behalen. Of ze haken af als iets niet gaat, zoals ze dat voor ogen hebben. Dit zijn simpele redenen voor het feit dat veel mensen niet bereid zijn het werk te doen. Dit, terwijl wanneer ze dit wel zouden doen, doelen wel degelijk bereikt kunnen worden. Ze zien het uiteindelijke doel niet meer door de moeilijkheden die hierdoor op hun pad komen.

Bij Enforce is zo’n doel bijvoorbeeld fit worden of afvallen. Ook in dit traject is het lang niet voor iedereen makkelijk. Het is dan de kunst om met die moeilijkheden te dealen en het uiteindelijke doel juist goed en heel bewust voor ogen te houden. Dit, zodat je uiteindelijk trots op jezelf bent, trots naar jezelf kan kijken en je je goed en tevreden kan voelen. De moeilijkheden overwinnen en bewust trainen richting het uiteindelijke doel is datgene waar ik mensen graag bij wil helpen. En dan zal je zelf ook merken dat het harde werken beloont wordt!

Rick de Nooijer
Enforce Mastertrainer
rickdenooijer@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!