Monday Master Blog: Het enige echte falen is terugdeinzen voor de uitdagingen van het leven

Zou het niet mooi zijn om het levensdoel te hebben om tot het uiterste te gaan in het bereiken van het grote en onmogelijke. Het feit dat iets onmogelijk lijkt, mag geen reden zijn om het niet na te streven. Dat is precies wat het de moeite waard maakt om het wel na te streven. Waar zou de moed en grootsheid zijn als succes een zekerheid was en er geen risico zou zijn. Het enige echte falen is terugdeinzen voor de uitdagingen van het leven.

Alles is mogelijk zolang je een commitment durft te maken met je zelf. Een commitment is anders dan een doel. Een doel is iets wat we graag willen bereiken. Een commitment “moet” en zal waar gemaakt worden. Een commitment is een keuze iets te gaan doen en de vraag: “hoe ga ik dat doen” zal zichzelf gaan invullen.

Een commitment zal je dwingen oncomfortabel te worden. Het zal je dwingen buiten het “gewone” te treden. Je zal anders moeten handelen en andere keuzes moeten maken. En ja dat kan soms eng zijn en niet fijn voelen, maar ook dat is niet erg. Het mooie aan al die dingen is dat het eng en niet fijn mag zijn. Want daar ligt juist je winst. Denk maar eens na hoe veel dingen er de eerste keer eng, spannend of oncomfortabel zijn. De eerste keer fietsen, de eerste keer autorijden, de eerste keer op date gaan, de eerste keer naar school, de eerste werkdag, enzovoort. Maar als we dit allemaal niet zouden doen hadden we nu zoveel mooie dingen niet gehad.

Ben jij nou iemand die graag aan de slag gaat met je commitment, maar het nog lastig vindt op hier concrete stappen en verandering in te creëren. Dan zou een transformationele coach wellicht een goede begin optie zijn. Met deze 1-op-1 coaching bieden we je een veilige, vertrouwelijke omgeving waarin je zowel zakelijke en persoonlijke doelen kunt bespreken en daarop gecoacht kan worden.

Joren Wielart
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
joren@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!