Monday Master Blog: Het is jouw doel, dus ook jouw probleem. Maar is dat ook zo?

Hoe graag je ook alles alleen wilt kunnen, je omgeving is belangrijker dan je denkt. Op dieet gaan is bijvoorbeeld een stuk makkelijker als de mensen thuis (partner/gezin, huisgenoten) je daarbij steunen.

Voorbeeld: jij wil wat kilootjes kwijt en je partner heeft die behoefte niet.

Natuurlijk ben jij verantwoordelijk voor wat je eet en drinkt. Maar het is toch een stuk lastiger als er iemand naast je in één aflevering van Lupin 2 zakken chips, 3 glazen cola en een halve Toblerone naar binnen duwt.

Een veel gehoord argument van de partner is dan: ”Ik wil niet anders eten. Het is jouw doel, dus ook jouw probleem.” Maar is dat ook zo?

Ja en nee.

Als jij je levensstijl wilt veranderen is het niet fair om te verwachten dat de ander zijn of haar leven ook maar even drastisch aanpast.

Je kan wel het gesprek aangaan en daarin bespreken wat je doelen voor jou betekenen en hoe fijn het zou zijn als die ander daarin mee wil denken.

Aan de andere kant is het ook niet fair als je geen ruk geeft om de doelen van je partner. Diegene probeert af te vallen en jij zegt eigenlijk: ”Val mij er niet mee lastig.”

Zo werkt de wereld niet, al helemaal niet als diegene je liefdespartner is.

Als je met elkaar samenwoont heb je een rol in het leven en dus ook invloed op het gedrag van de ander of je dat nou leuk vindt of niet. De één zijn probleem is dus (misschien voor een klein deel) ook jouw probleem.

Praat met je omgeving en kijk samen hoe je elkaar kunt helpen nog gelukkiger te zijn. En tag hieronder even diegene die jou altijd steunt in je doelen!

Liam Weijsenborn
Enforce Mastertrainer
liam@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!