Monday Master Blog: Hoe ga je om met eetbuien?

Een vraag die ik vaak ontvang is; Hoe ga je om met eetbuien?

Eetbuiten kunnen verschillende oorzaken hebben en er is niet één manier die jou hierbij gaat helpen.
Onderzoek wat voor jou triggers zijn die leiden tot eetbuien. Wanneer je merkt dat emoties voor jou een trigger zijn, helpt het om beter met jouw emoties te leren omgaan.
Zodat jij controle hebt over jouw emoties en niet andersom. De DANK methode kan jou daarbij helpen.

We hebben allemaal emoties en vaak willen we dat de slechte emoties zo snel mogelijk weer verdwijnen. De emoties er niet laten zijn is hetgeen wat ze vaak in stand houden. Emoties willen gevoeld worden.

Duiden: Duid de emoties en herken deze. Benoem wat je voelt. Zo plaats je een sticker op de emotie dit je ervaart. Je schenkt er op deze manier aandacht aan en het geeft jezelf inzicht.

Accepteren: Onderzoek de emotie accepterend. Een emotie mag er zijn en gevoeld worden. Er tegen vechten is als een strandbal onder water proberen te houden. Dit hou je even vol, maar uiteindelijk komt de bal omhoog. Dit kan zich als een eetbui uiten.

Niet-Identificeren: Identificeer jezelf niet met de emotie. Je bent niet de emotie, je hebt een emotie. Door je er niet mee te identificeren neem je afstand van het gevoel en blijf je in controle van je gevoel.

Kalmeren: Onderneem actie om jezelf te kalmeren. Maak een lijst van acties waar jij rustig van wordt. Eten kan gebruikt worden om jezelf te kalmeren, maar vaak heb je achteraf spijt of geen goed gevoel. Zoek een andere manier om tot rust te komen wat wel goed voelt.

DANK is geen middel om je emoties te laten verdwijnen, maar er is wel een grote kans dat ze verminderen en leert hoe je er mee om kan gaan. Het belangrijkste is dat je jou emoties de baas blijft.

Linda Pulles
Enforce Mastertrainer
linda@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!