Monday Master Blog: Hoe gaat het met jouw goede voornemens

Het cruciale aspect bij het volhouden van nieuw gemaakte voornemens is het creëren van een nieuwe standaard, maar hoe doe ik dat? Ik zou je aanraden om te beginnen met een pen en papier. Schrijf op hoe de gewoonte eruit zal zien, bijvoorbeeld: Elke dinsdag en donderdag ga ik sporten van 19:00 tot 20:00. Ik bevestig dit met een handtekening, zet het in mijn agenda en vraag mijn vrienden, vriendinnen, partner of coach om me verantwoordelijk te houden voor de nieuwe standaard.

Ik zeg wat ik ga doen en vervolgens doe ik wat ik zeg! Het mooie is dat als je dit 3 maanden consequent hebt volgehouden, je een nieuwe gewoonte heb gecreëerd. Het maakt dan niet uit of je gemotiveerd ben of niet, want het is de nieuwe standaard geworden! Dit klinkt eenvoudig, maar vereist natuurlijk wel discipline. Geloof me, als je 3 maanden je woord eer aan hebt gedaan, geeft dat een veel beter gevoel dan het zoveelste Nieuwjaars voornemen die je na een maand hebt opgegeven.

En wat als er iets tussenkomt waardoor ik mijn gewoonte moet doorbreken?
Natuurlijk kunnen er echte noodgevallen zijn waardoor het een week niet lukt om je aan de gemaakte afspraak te houden, zoals ziek zijn (niet omdat het een beetje regent buiten).
Een belangrijke factor hierbij is veerkracht. Wat bedoel ik hiermee? Het vermogen om na een tegenslag de draad weer op te pakken en door te gaan. Hoe langer je hiermee wacht, hoe zwakker de gewoonte wordt en hoe makkelijker je weer terugvalt in verkeerde gewoonten. Met als gevolg dat je het volgend jaar nog maar eens gaat proberen.

Hulp nodig? Vraag een vrijblijvend coachgesprek aan en kom erachter waarom onze werkwijze al honderden mensen heeft geholpen om een nieuwe standaard te creëren.


Enforce Mastertrainer
bart@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!