Monday Master Blog: Hoe kan jij jezelf kennen als je jezelf nog nooit bent tegengekomen

Als je jezelf niet tegenkomt, dan leer je jezelf ook nooit kennen.

Wie ben je, wie ben je nou echt, dat is een vraag die alle filosofen zich al duizenden jaren afvragen. Ik ga mezelf nu niet wagen aan het beantwoorden van deze vraag, maar ik ga wel een andere vraag stellen, aan jullie. Ken jij jezelf? Ken jij jezelf echt?

Wie je bent en of dat jij jezelf kent zijn 2 verschillende dingen. Kennen, gaat over zelfkennis. Ben jij wel zo sterk, krachtig, zelfverzekerd, doorzettend, slim, integer als dat je zegt dat je bent. En hoe weet je dat dat zo is?

Er zijn verschillende momenten in ons (dagelijks)leven dat wij onszelf tegenkomen, bijvoorbeeld met grote tegenslagen of veranderingen. Wanneer deze plaatsvinden, reageer jij dan zoals jij zou willen, of komt dan toch dat duiveltje naar voren. Want dat duiveltje hebben we allemaal, dat is ons ego die zich niet gewonnen wil laten voelen en die zal er alles aan doen om zichzelf te beschermen. Die zou wanneer mogelijk de verantwoordelijkheid aan iemand anders geven, de schuld verplaatsen, stoppen als het zwaar wordt of je een gesprek met jezelf laten voeren dat het allemaal wel mee valt hoe jij met deze situatie om gaat.

Een goede manier om dit duiveltje te trainen is jezelf een uitdaging geven waar jij jezelf tegen gaat komen. Deze uitdaging is natuurlijk geen comfortabele, want anders kom jij jezelf niet tegen. Zodoende krijgen jullie een opdracht mee zodat jij jezelf leert kennen.

Deze week ga jij je normale training x2 doen. Ren of loop je normaal 10km, dan doe je dat deze week 20km. Heb jij normaal 5 oefeningen in je trainingsschema van 3 sets en 30 seconde rust. Dan doe jij nu deze 5 oefeningen met 6 sets en 15 seconde rust (zelfde gewicht). Als je een Personal Trainer hebt, geef dan aan dat jij jezelf vandaag wil tegenkomen tijdens de training, met als doel, jezelf leren kennen. Hij/zij zal goede randvoorwaarden scheppen en je wellicht nog verder brengen dan je denkt.

Tijdens deze workout ga je verschillende gesprekken met jezelf voeren, echter ben jij nu de baas van de conversatie en van het resultaat. Jij kiest voor het einddoel dat je gaat behalen en jij kiest ervoor om niet te stoppen en door te gaan.

Want alleen als jij jezelf tegenkomt, dan leer jij jezelf kennen.

Raoul van Ooij
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
raoul@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!