Monday Master Blog: Iets weten wil niet altijd zeggen dat je ook iets doet!

Ik weet bijvoorbeeld dat mijn handen wassen onder een hete kraan niet fijn is dus doe ik het niet. Maar waarom lukt het de meeste mensen dan niet om gezond te eten, of dagelijks een stappendoel te hebben. Want je wéét toch dat dat gezond is?

Als je wéét dat het goed voor je is, waarom doe je het dan niet?

Ik herken bij mijn eigen klanten dat ze wel weten wat ze wel en niet moeten doen, alleen lukt het niet om het te doen. Dit zegt uiteraard iets over motivatie en consistentie maar wellicht ook over hoe erg je het jezelf gunt om je doelen te behalen.

Verandering gaat gepaard met weerstand. Ben jij bereid deze weerstand te doorstaan?
En wat zou er gebeuren als het wel lukt, en je dus succesvol bent in het behalen van dit doel?
Wat zou er dan allemaal nog meer mogelijk zijn?

Leoni Heemskerk
Enforce Mastertrainer
leoni@enforce.nl