Monday Master Blog: Ik vind fitness niet leuk

Het gebeurt soms dat nieuwe nieuwe deelnemers bij mij aan tafel komen en het eerste wat ze dan meedelen is; ik vind fitness niet leuk! Ergens een begrijpelijke opmerking.

Om het sporten op de lange termijn te kunnen volhouden kunnen we één van de twee dingen doen;

1: Het leuk vinden om te doen.

2: Het belangrijk genoeg vinden om het te doen.

Het liefst zie ik natuurlijk al mijn deelnemers in optie 1, waarom? Als je iets leuk vind om te doen word de stap een stuk makkelijker, dan denken we niet na over; ben ik wel gemotiveerd genoeg, nee, want je vind het leuk, je hebt er zin in! Daarom raad ik ook iedereen aan om naast de Personal Training die we verzorgen, ook andere wekelijkse sportmomenten te plannen en dat hoeft zeker niet enkel in de fitness. Ga weer volleyballen wat je altijd zo graag deed, ga paddelen, boksen, dansen. Zet dat lichaam aan bewegen en heb er plezier in!

En wat bedoel ik nu met optie 2?

Als wij iets belangrijk genoeg creëren voor onszelf, dan doen we het gewoon, dan kies je voor dat vrijwillige lijden in de sportschool, waarom? Omdat we het echt oprecht belangrijk vinden, dat begint bij een duidelijk doel een duidelijke reden waarom we het doel hebben en een duidelijke plan, zodra we de progressie zien, de meerwaarde merken, blijft het belangrijk genoeg voor ons om de stap naar het sporten weer te maken en creëer je de gezondere levensstijl, voor de langere termijn!

En als laatst, fitness hoeft niet saai te zijn, na een lange werkdag op kantoor zetten wij je niet weer op een machine waarop je moet zitten, we laten je zien waar je lichaam allemaal toe in staat is en gebruiken het lichaam waarvoor het bedoeld is… bewegen!

Vind jij het leuk om veel variatie te hebben, dat kan! Speel je graag met een bal, dan integreren we dat in de training! Wordt je graag uitgedaagd, wij zijn er voor je!

Bart Brussé
Enforce Mastertrainer
bart@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!