Monday Master Blog: Je vermoeidheid te lijf

Regelmatig hoor ik iemand zeggen, ‘na een dag werken heb ik echt geen energie of puf meer om te gaan sporten. Hele dag gewerkt, ik ben moe, lig liever op de bank’.

Deze vermoeidheid heeft vooral te maken met mentale vermoeidheid. Het lichaam is vaak mentaal actief geweest op het werk en is mentaal vermoeid.

Juist door in beweging te komen en fysiek actief te zijn wordt deze mentale vermoeidheid vaak verminderd. Door te bewegen krijg je juist weer zin om activiteiten te ondernemen, het geeft je meer energie, het concentratie vermogen wordt verbeterd en het verbetert je slaap (het helpt je lichaam om sneller in slaap te vallen en dieper te slapen). Het positieve effect van in beweging te komen zorgt ervoor dat je mentale vermoeidheid verminderd wordt en jij je juist beter gaat voelen. Fysieke activiteit stimuleert de productie van endorfines, chemische stoffen in de hersenen die een positief effect hebben op het humeur en het welzijn. Daarnaast krijg je door bewegen een betere conditie en meer spierkracht. Dit heeft ook een positieve invloed op je lichamelijke functioneren. Wederom bevestigd dit dat bewegen in je dag belangrijk is om je mentaal beter te voelen.

Dus kom vooral na een lange en intensieve dag werken toch even in beweging! Je zult je daarna vele malen beter voelen!

Linda Pulles
Enforce Mastertrainer
linda@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!