Monday Master Blog: Kies de weg die beter vol te houden is

Veel mensen die graag iets willen veranderen aan hun levensstijl, horen het liefste dat ze hun doelstellingen kunnen bereiken zonder iets te hoeven veranderen. Dat ze door kunnen gaan met wat ze al deden en de gouden tip krijgen, oftewel een shortcut, zonder zelf ook maar enige moeite te hoeven doen. Bijvoorbeeld 5kg afvallen maar nog wel de tussendoortjes en de alcoholische versnaperingen kunnen pakken.

Dat laatste is zeker mogelijk, maar als je iets wil bereiken is het altijd beter om ergens compromisloos voor te gaan. Ergens vol voor gaan boekt het snelste resultaat. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want zie bijvoorbeeld maar eens altijd oppas te vinden voor je kinderen (als je dat al zou willen), of dat er altijd iemand voor je kookt en het huishouden bijhoud, of brood op de plank brengt. Zonder elders verantwoordelijkheid over te hoeven dragen is niet voor veel mensen weggelegd, daardoor is deze aanpak niet voor iedereen de juiste.

Om te voorkomen dat je iets na enkele weken opgeeft, is het beter om een manier te vinden die je beter vol weet te houden. Dit kun je het beste doen om met kleine aanpassingen te werken. Een goed voorbeeld is het aantal sportmomenten. Als je voorheen nooit iets aan beweging deed, is het prima om te beginnen met 3 keer een half uur per week. Want ineens 6 dagen in de week , anderhalf uur per dag naar de sportschool gaan, nadat je eerst niks deed, is meestal niet vol te houden. Want 3 keer een half uur is in ieder geval een begin wat je makkelijker vol kan houden.

Hetzelfde geldt voor je voedingspatroon. Ineens een dieet volgen is niet makkelijk vol te houden omdat het verschil te groot is met je voorgaande leven. Het kan absoluut slagen, maar het is zelden een duurzame oplossing. De kunst is om uit te zoeken wat haalbaar is. Zet hoog maar realistisch in. Het is prima om de tussendoortjes erin te houden, maar laat je dan niet van de wijs brengen door het feit dat er een efficiëntere manier bestaat. Elke reis naar een doelstelling bestaat uit fases, wees blij dat je ergens aan begonnen bent. Houd het haalbaar en bouw het later verder uit. Op deze manier kun je aan een duurzame oplossing werken voor jouw doelstellingen.

Remy Jean Le
Enforce Mastertrainer
remyjean@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!