Monday Master Blog: Klein beginnen

Over goede voornemens hebben we het afgelopen weken al genoeg gehad. Ik neem aan dat als je dit leest je ook daadwerkelijk klaar bent om in actie te komen. Niet morgen maar
vandaag. Om de kans van slagen te vergroten deel ik een aantal belangrijke stappen die ik dagelijks gebruik bij het coachen op gedragsverandering.

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is:
Wat wil ik bereiken? (voorbeeld) ik wil 3x per week 30 minuten kunnen hardlopen.
Wat zou de kleinste routine zijn, die ik ongeacht fysieke toestand en tijd zou kunnen doen? 10 min.
Kun je dit nog kleiner maken? 5 min.

Aan welke (gezonde)routine die je elke dag doet zou je deze kunnen koppelen?
Als ik de kinderen in bed heb gelegd tussen 19.00 en 19.30 ga ik direct 5 minuten hardlopen.

5 minuten lijkt natuurlijk weinig maar het is ook 5 minuten meer als de week daarvoor.
Uiteraard is het belangrijk dat je met 1x per week begint en mocht het goed gaan kun je het wekelijks met 2 minuten uitbouwen. Mocht je 15 minuten achter elkaar kunnen lopen dan kun je een 2de moment in de week kiezen.

Belangrijk is dat je elke keer na de nieuwe routine het succes viert. Hiermee koppel je het goede en fijne gevoel aan de nieuwe routine. Zoek een manier van vieren die bij je past; zoals bijvoorbeeld een gebalde vuist met een YES of een sprongetje van blijdschap.

Voor het echt inbedden van een nieuwe routine is 21 tot 90 dagen nodig. Geef jezelf ook deze tijd en mocht je de nieuwe routine een keer overslaan is dit niet erg mits je deze gelijk
daarna weer oppakt.

En ja; schrijf dit op of plan dit in je agenda, want dan zul je zien dat de kans nog groter wordt dat je dit doet en ook volhoud.

Mocht je hulp nodig hebben dan help ik je graag.

De beste wensen (en de beste mensen)!

Peer Pulles
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
peer@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!