Monday Master Blog: Kleine veranderingen in levensgewoonten hebben op lange termijn een grote invloed

In de moderne wereld, gekenmerkt door constante drukte en hoge verwachtingen, vergeten we vaak het belang van die kleine veranderingen – zoals die bekende 1% – die op lange termijn krachtige gevolgen hebben, hoewel ze op het eerste gezicht verwaarloosbaar lijken.

Als we denken aan fitness, merken we vaak op hoe mensen snelle resultaten willen behalen en zich storten op plotselinge veranderingen in hun gewoonten, alleen om na korte tijd terug te keren naar oude gedragspatronen. Waarom? Omdat dergelijke veranderingen niet duurzaam zijn. Het is buitengewoon moeilijk om vanuit een volledig ongezonde levensstijl plotseling over te schakelen naar een zeer gezonde en actieve levensstijl.

In mijn werk met klanten ligt de basis van mijn samenwerking juist in het veranderen van die 1% gewoonten.

Om zelfs die 1% gewoonte te veranderen, is het cruciaal om je identiteit te heroverwegen en aan te passen om je doelen te bereiken.

Dus, wanneer je een doel stelt, is het belangrijk om na te denken over concrete stappen die je moet nemen om dat doel te bereiken. Deze stappen vertegenwoordigen kleine veranderingen die uiterst belangrijk zijn, en elke kleine stap voorwaarts is een succes ten opzichte van het verleden.

Als voorbeeld, denk eens aan een korte wandeling tijdens een pauze op het werk. Hoewel deze wandeling niet direct resultaten oplevert, kan het regelmatig uitvoeren van dergelijke activiteiten een positieve invloed hebben op de algehele beweging, de fysieke conditie verbeteren en de energieniveaus verhogen.

Begin dus met kleine veranderingen die op lange termijn grote resultaten zullen opleveren.

Stjepan Barbalic
Enforce vestigingsmanager & Mastertrainer
stjepan@enforce.nl

 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!