Monday Master Blog: Maak jij je al druk over de feestdagen?

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent; ETEN, drinken en gezelligheid!

Nu is dat laatste niet erg maar als we met fysieke doelen bezig zijn is dat vele eten en drinken een groter probleem.

Is het eigenlijk wel een probleem?

Ik krijg vaak mensen die dan vragen; Hoe moet ik dat nou met de feestdagen doen? Hoe kan ik nou progressie boeken in deze dagen?

Ik stel ze dan altijd de vraag terug; Wil jij progressie boeken met deze dagen of wil je vooral kunnen genieten van lekker eten en drinken met je dierbaren?

Dit betekent natuurlijk niet dat je een vrij pas krijgt om alles maar te eten wat je tegenkomt.
Je hoeft in deze dagen geen progressie te boeken maar je kan wel op gewicht blijven. Ik zeg ook altijd; progressie moet je niet willen boeken tussen Sinterklaas en Kerst maar die 11 maanden daarbuiten moet je het werk doen.

Ik geef je hieronder een aantal tips om zo goed mogelijk de Kerst door te komen:

1) Laat je niet ongeremd gaan! Je voelt je achteraf dik, hebt spijt en komt kilo’s aan.
(Al het harde werk afgelopen maanden voor niks geweest, is dit het echt waard?)

2) Zet van tevoren afspraken op papier. Bijvoorbeeld: ‘Ik doe mee met het eten maar laat de alcohol staan of ik drink 2 wijntjes en doe geen dessert’ vaak als je deze afspraken opschrijft breng je het in de realiteit en kom je ze na. Als het in je hoofd zit is het niet concreet, ga je sneller over je grenzen en eet je toch vaak te veel.

3) Het start met een goede mindset! Welke belemmerende overtuigingen zitten je in de weg? En denk deze eens om. Zeg jij tegen jezelf; ‘Ik heb nu toch al gefaald dus ik laat me heel de week gaan of zeg jij tegen jezelf; ‘Ik heb ervan genoten, het is verleden tijd vanaf NU pak ik gewoon door waar ik was gebleven. Je kan namelijk 1000 kcal over de streep gaan maar ook 10.000. Wat kies jij?

4) Compenseer op de dag zelf met je calorieën. Sla bijvoorbeeld je ontbijt over of neem een lunch die bestaat uit weinig calorieën maar veel volume. Houd je caloriebehoefte op de dag zo laag mogelijk. Je kunt natuurlijk ook een week van tevoren al starten met 100-150 kcal per dag minder eten zodat je dit kan opsparen voor de Kerst.

5) BEWEEG! Maak een wandeling of doe een Kerst workout met jouw gezin. Verbrand die extra calorieën!

Die 2-3 kerstdagen gaan je echt niet dik maken. Neem de tips van hierboven mee en je kan genieten van lekker eten, je dierbaren en achteraf trots op jezelf zijn! Na die dagen kun je weer gaan werken aan jouw fysieke doelen!

Ik wens je alvast fijne dagen en GENIET!

Mandy Glaudemans
Enforce Mastertrainer
mandy@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!