Monday Master Blog: Meer bewegen begint met minder zitten

Vaak hoor ik cliënten zeggen “Ik heb geen tijd om te bewegen of te sporten”. Ik ben veel aan het werk, kinderen die naar school moeten, zorgen voor anderen etc.
Wanneer ik met de cliënt de dag doorloop zijn er toch veel momenten waarop ze wel tijd maar een andere prioriteit hebben.

Meer beweging begint namelijk met minder zitten! De gemiddelde Nederlander brengt per dag 9 uur zittend door, waarvan 2,5uur op het werk.

Een dag bestaat uit 24 uur waarvan we gemiddeld 8 uur slapen, 8 uur werken en de overige 8 uur zelf invullen.
Met kleine aanpassingen en bewustere keuzes is het mogelijk om veel gezondheidswinst te behalen.

Pak de fiets naar je werk, haal koffie op een andere verdieping, gebruik je hoog laag bureau en ga niet zitten tijdens je lunch maar maak een wandeling.

Dit zijn allemaal al kleine dingen in het dagelijks leven die je gezondheidsvoordelen opleveren en je metabolisme verhogen.

Daarnaast zorgt meer bewegen over de dag heen ook voor ontspanning, creativiteit, verbeterde concentratie en zijn we productiever.

Dus gebruik de uren op de dag om je beweegactiviteiten te verhogen, dit heeft veel meer effect dan 2x per week 60 minuten te sporten.

Hoe kun jij meer bewegen integreren in jouw dagelijks leven?

Linda Pulles
Enforce Mastertrainer
linda@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!