Monday Master Blog: Nee is ook een antwoord

Ervaar je wel eens dat je te veel vraagt van jezelf?

Denk dan aan je werk, sociale contacten, sporten, enz. Als je te veel van jezelf vraagt op meerdere momenten en voor een langere periode kan dat leiden tot bv. een burn-out en dat is iets wat niemand wil.

Ga voor balans in je leven. Daardoor zal je energieker blijven en focus kunnen houden bij de dingen die belangrijk zijn.

Zorg ervoor dat, als het nodig is, je ook wel eens nee zegt en daar ook vrede mee hebt. Vaak is het moeilijk om nee te zeggen, maar het creëert bv. wel de avond rust die je even nodig hebt om weer op te laden of het levert meer tijd op met je gezin. Jijzelf bent de enige die aanvoelt wat je lichaam nodig heeft, iemand anders kan dit niet voor je bepalen. Wees dus niet bang om nee te zeggen tegen anderen, maar ook zeker tegen jezelf.

Björn Aertssen
Enforce Mastertrainer
bjorn@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!