Monday Master Blog: Normaliseren

Normaliseren is essentieel bij het maken van keuzes. Want keuzes maken, daar zijn wij als mensen namelijk helemaal niet zo goed in.

We houden van keuzevrijheid maar vinden het uitermate vervelend om te kiezen.

Als we voor een keuze staan is er een groot verschil tussen de perceptie van wat we kunnen winnen of verliezen met de keuze en wat er daadwerkelijk op het spel staat.
De perceptie van de potentiële winst is namelijk altijd lager dan de echte winst, terwijl de perceptie van het potentiële verlies altijd hoger is dan het echte verlies. Oftewel, we denken altijd dat we meer risico lopen dan werkelijk het geval is.

Dit effect van beren op de weg zien wordt nog sterker als we keuzes moeten maken waarvan we weten dat die tegen de sociale norm ingaat.
Dan speelt namelijk afwijzing door de groep een rol en daar zijn we extreem gevoelig voor.

Normaliseren helpt bij het maken van een nuchtere afweging en scheiden van hoofd- en bijzaken. Niet eindeloos wikken en wegen maar een echte bewuste keuze maken en daarna doorpakken. Kiezen is leven en leven is kiezen.

Collin Plasschaert
Enforce Mastertrainer
collin@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!