Monday Master Blog: Relaxt of rampzalig?

Heb je vaker last van blessures?
Ben je uitgeput als je thuiskomt van je rondje hardlopen?
Loop je vast bij een bepaalde afstand en komt op een of andere manier niet verder?
Of wil je graag sneller worden en je weet niet hoe.

Dan is het tijd om eens met je looptechniek aan de slag te gaan.

Al ooit een paard van stal gehaald, zadel erop gegooid en een rondje door de piste gereden alsof je Paul Schockemöhle was?
Of met een tas vol clubs de golfcourse op en een hole in one geslagen? Of meteen een ace geslagen op de tennisbaan?
Nee natuurlijk niet. Sterker nog, geen manege die je zonder ruiterbewijs een paard mee geeft of een golfbaan waar je zonder brevet de green op mag. Voor de meeste sporten boek je lessen of een trainer. Maar niet bij hardlopen!?

Juist daarom staat hardlopen staat bovenaan het lijstje blessuregevoelige sporten. Iedereen kan lopen wordt er gezegd. Ik zou het willen nuanceren naar iedereen kan leren hardlopen. Tijdschriften en Google vertellen je wat je allemaal kan doen, liever nog aanschaffen om beter hard te lopen.

Maar waarom niet gewoon investeren in een goede looptechniek zodat je
1. Geen blessures meer krijgt (tenzij je domme dingen doet)
2. Gemakkelijk en ontspannen loopt zonder dat je uitgeput raakt
3. Je tijden als vanzelf verbeteren terwijl dat je minder hard hoeft te werken.

Dit kan niet zeg je?

Het volgende kreeg ik zojuist terug van een van mijn klanten die graag zijn snelheid wilde verhogen. Hij neemt deel aan ons running programma en heeft 2 trainingen gehad;

‘Waar ik nu aan moet werken is mijn snelheid verlagen. Want zodra ik op de techniek let kan ik op dit moment niet langzamer dan 5.10 rennen 🙈🥴’

Hij heeft het gaspedaal gevonden. Nu nog leren waar de rem zit

Laat je eens filmen door een van onze Enforce Mastertrainers terwijl je hardloopt. Wij kijken naar wat jou helpt om vooruit te komen. Dat kan je looptechniek zijn, maar denk ook aan krachtraining, coördinatie en lenigheid. Daaruit ontstaat een optimale snelheid.

Enforce Mastertrainers laten je ervaren wat er werkt voor jou en wat niet. Zodoende kan je de aangereikte technieken gemakkelijk aanleren en toepassen, waardoor je steeds een beetje beter wordt.

Daarnaast zorgen wij voor een optimale trainingsopbouw, bewaken we jouw belastbaarheid, motiveren je en begeleiden je topfit naar een wedstrijd toe. Of het nou je eerste 5 km wedstrijd of je 4de marathon is. We hebben diverse programma’s van techniektraining tot onze geheel verzorgde Marathon Experience.

In onze trainingen maken wij gebruik van de nieuwste inzichten en innovaties zoals bijvoorbeeld Ultimate Instability. Ultimate Instability is een manier van krachttrainen waarin we de hele beweging trainen in plaats van een enkele spiergroep. Het voordeel is dat je lichaam veel adequater leert omgaan met fysieke uitdagingen en daardoor veerkrachtiger wordt.

Wij van Enforce zien trainen als een middel en geen doel om fit en krachtig te zijn. Zodat je energie hebt om de dingen te doen die echt belangrijk voor je zijn en kan groeien als persoon. Want daar draait het uiteindelijk om. Geloof me, kiezen voor een Personal Running coach is de beste investering die je voor jezelf kan doen.

Nieuwsgierig naar onze werkwijze? Vraag een gratis coachgesprek aan op www.enforce.nl

Hanneke Hurst
Enforce Run Franchisenemer & Mastertrainer, Expert Bewegingsanalist, Voetkundig sportspecialist
hanneke@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!