Monday Master Blog: Samen is alles beter, toch?

Ik ga je nu niks nieuws vertellen, want dat liefde door de maag gaat weten we inmiddels allemaal.

14 februari, valentijnsdag, een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, etentjes met wijn en met vooral veel lekkernijen zoals hartjes bonbons. Laten we eerlijk zijn: het is ook moeilijk nee zeggen tegen een avondje samen uitgebreid hangen op de bank met onze favoriete snacks. Echter zijn deze momenten niet de enige reden voor gewichtstoename. Wetenschappers merken op dat het aantal beweegmomenten verminderd in een gelukkige relatie. Maar wat als ik je nou zou zeggen: laat die bloemen en ongezonde bonbons eens links liggen en kom met elkaar van die bank af en probeer dit eens.

Daten = zweten

Uit onderzoek blijkt namelijk dat koppels die samen sporten zich niet alleen zelfverzekerder voelen, maar ook nog eens langer bij elkaar blijven. Je werkt namelijk samen naar (een) vooraf afgesproken doel(en) en je zal er alles aan doen om de ander te motiveren. Al is het maar om de resultaten achteraf te kunnen bewonderen in de slaapkamer. Die wederzijdse motivatie kan je vervolgens ook gebruiken bij doelen in het dagelijks leven. Zo kan je bijvoorbeeld de discipline krijgen om aan die ene studie te beginnen.

Zitten er uitdagingen aan het samen sporten met partner?
Het antwoord op je vraag is ja! Het grootste obstakel is vaak het verschil in niveau en/of doel van jou en je partner. De man wil in het algemeen een workout in het krachthonk doorbrengen en is de vrouw eerder geneigd om een groepsles te volgen, cardio te doen of wat meer lichte gewichten te gebruiken. Mijn advies is daarom: pak in plaats van de picknickmand je yogamat en de TRX, zoek een plek in het park en ga samen met eigen lichaamsgewicht oefeningen aan de slag.

Nee, geen zorgen. Als je nog niet klaar bent om te gaan trouwen zijn er dus wel genoeg redenen te bedenken om samen te sporten. Aan de andere kant is samen dutjes doen ook goed voor je relatie. Je hoeft niet altijd actief te zijn. Een goede balans heeft positief effect op zowel je relatie, als lichaam en geest.

Heel veel plezier op jullie zweet date!
#Enforceyourvalentijnsdate ❤️

Donald Joosse
Enforce Mastertrainer
donald@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!