Monday Master Blog: Slow and steady wins the race

Onlangs had ik een gesprek met Marianne over haar doelen. Ze is recent gestopt met haar werk en is nu volop bezig met zelfontwikkeling. Ze vraagt zich af wat echt bij haar past, waar ze gelukkig van wordt en wat haar sterke punten zijn. Dit proces kan lang duren en vereist geduld. Thuis heeft ze hier ook over gesproken, en haar familie blijft maar vragen wanneer ze weer aan het werk gaat. Haar man, kinderen, ouders, iedereen lijkt het te hebben over werken, terwijl zij zelf nog niet klaar is. Het is moeilijk wanneer je omgeving zoveel druk op je legt.

In onze coaching heb ik haar een voorbeeld gegeven: “Onlangs werd de Marathon van Rotterdam gelopen. Heb je hier iets over gelezen in de krant? Abdi Nageeye heeft gewonnen. Dat is heel knap, maar weet je hoe hij dat heeft gedaan? Hij liep altijd in de buurt van zijn ‘hazen’, die hem hielpen een tempo te houden. Hierdoor liep hij weliswaar vooraan in de groep, maar niet op kop. Pas na 34 kilometer (van de 42) nam hij de leiding. Hij liep zijn eigen tempo en liet zich niet meeslepen door anderen. Door zijn eigen tempo te behouden, had hij nog energie over om op het einde te versnellen. Dit voorbeeld wil ik je meegeven: ga niet mee met het tempo van anderen. Vind je eigen tempo en zoek iemand die je ondersteunt, maar laat je niet gek maken. Jouw tempo, hoe langzaam of hoe snel ook, brengt je uiteindelijk naar de finish.”

Dit sprak haar meteen aan en gaf haar een sterker gevoel. Hoewel dit een voorbeeld op sportniveau is, geldt het in verschillende mate voor iedereen, in alle doelen, op alle niveaus en in alle richtingen. Kijk naar jezelf, vind je eigen tempo en stappen, en zo bereik je de finishlijn!

Lisanne Louwers
Manager Kwaliteit & Opleidingen Enforce International BV
lisanne@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!