Monday Master Blog: Sport, een noodzakelijke eerste levensbehoefte

Met afstand houden, mondkapjes en regelmatig je handen wassen werk je vanuit de buitenkant om het coronavirus van je af te houden. Dat is goed, maar nog niet voldoende!

Je immuunsysteem is de belangrijkste verdediging die tussen jezelf en een virus staat. Wanneer je fitheid en vitaliteit niet op orde zijn dan heb je jezelf niet maximaal gewapend wanneer het virus daadwerkelijk is binnengedrongen en je dat van je af moet slaan. Je kunt je immuunsysteem sterker maken door te blijven of te gaan sporten. Je werkt dan van binnenuit om je te wapenen tegen het coronavirus.

Sporten bevordert volgens meerdere onderzoeken de bloedsomloop, waardoor de witte bloedcellen beter door het lichaam verspreid worden. Witte bloedcellen herkennen virusdeeltjes die het lichaam zijn binnengedrongen en ontketenen een reactie erop. Bij weinig lichaamsbeweging zijn de witte bloedcellen minder mobiel en is het effect omgekeerd. Sporten verbetert dus onze natuurlijke weerstand en de bescherming tegen het binnendringen van micro-organismen. Het zorgt daarmee voor het voorkomen van ziektes. Minstens een halfuur aan een stuk verbetert de immuniteit. En niet alleen dat. Bewegen is goed voor alles: spijsvertering, hormoonhuishouding, hartfunctie, bewegingsapparaat en ook het brein. Bewegen verbetert de bloeddoorstroming naar de hersenen en dat komt geheugen en concentratie ten goede. Het verkleint de kans op onder meer hart- en vaatziekten en reduceert ook het gehalte van stresshormonen als cortisol, die de afweer kunnen verzwakken.

Als specialist en innovator op het gebied van Personal & Small Group training zijn wij ervan overtuigd een belangrijke rol te kunnen spelen in de strijd tegen corona en andere leefstijl gerelateerde aandoeningen. Door meer mensen fit en weerbaar te maken zullen wij deze gezondheidscrisis blijvend bevechten. Die rol zal meer dan waarschijnlijk aan belang toenemen de komende maanden. Sporten is onderdeel van de oplossing!

De Enforce vestigingen zijn open met in achtneming van de coronamaatregelen (in Nederland binnen, buiten en online / in België buiten en online) en onze mastertrainers doen waar ze goed in zijn: mensen helpen om gezond en vitaal te blijven en weerbaar te maken in een veilige sportomgeving!

Brutaal eerlijk.. wie in coronatijd te veel tijd op de bank doorbrengt verspeelt zijn conditie en verzamelt coronakilo’s, meer kilo’s betekent minder afweer. Juist nu zou sport en beweging meer moeten zijn dan alleen maar een hobby of liefhebberij en in het rijtje van noodzakelijke eerste levensbehoeften geplaatst moeten worden. Werken aan je mentale en fysieke gezondheid is in deze uitdagende tijden, nu er veel minder kan, belangrijker dan ooit! Sporten is onderdeel van de oplossing.

Blijf bewegen en blijf veilig … Enforce jezelf van binnenuit!

Peter Blommaert
Director Marketing & Franchise Enforce International BV
peter@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!