Monday Master Blog: Start bij het begin

Wanneer je doelen stelt, een B punt waar je naartoe werkt, dan denk je terug-uit naar de acties die je moet nemen. Echter wanneer je niet weet wat je beginpunt, je vertrekpunt is, dan kan je ook de daadwerkelijke route niet weten (de daadwerkelijke acties).

Zie het zo.

Wanneer jij zegt dat je in Rotterdam staat, maar eigenlijk sta je in Utrecht en ik ben in Eindhoven en ik geef jou de route van Rotterdam naar Eindhoven, terwijl je in Utrecht staat, dan kom je niet op de plaats van bestemming. De acties kunnen dan zeker kloppen, maar omdat het startpunt elders ligt, klopt de route niet, aldus de uitkomst.

Wanneer je doelen stelt, is het stellen van een beginsituatie het meest belangrijke aspect. Dit lijkt simpel, maar dit is het moeilijkste wat er is. Wat zijn je huidige patronen, wat zijn je huidige overtuigingen, hoe is je relatie met jezelf en met je omgeving, hoe ziet jouw omgeving eruit, er zijn zo veel verschillende facetten die je beginsituatie bepalen en dit maakt het ontzettend lastig om daadwerkelijk je koers in te zetten.

Om het makkelijker te maken.

Je voert bijvoorbeeld een Squat uit. Voordat je begint moet je de grond goed voelen onder je gehele voet, je knieën mogen niet gelocked zijn, drukpunt van de stang moet loodrecht naar beneden zijn, je brace moet correct zijn, ga zo maar door. Wanneer je één van deze punten niet correct hebt, gaat de Squat technisch mis en heb je kans op blessures. Dan kan het zo zijn, dat je wel naar beneden gaat en naar boven komt, maar dat het gewenste resultaat dus uitblijft!

Voordat jij je doelen stelt, op persoonlijk, business, relationeel of sociaal vlak. Kijk eerst goed naar je vertrekpunt, jouw beginsituatie, je punt A. Heb je dit helder dan kan je pas naar B. Zo niet, verdwaal je, kom je ergens anders uit en creëer je niet het gewenste resultaat.

Raoul van Ooij
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
raoul@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!