Monday Master Blog: Stilstaan is geen optie

Afvallen, meer energie verkrijgen, deelnemen aan een event, vrijwel ieder van ons is met een groter doel bezig om zijn/haar leven meer waarde te geven. Dit gaat met vallen en opstaan, maar stilstaan is hierin geen optie. In deze Monday Master blog ga ik samen met jullie na wat er ten grondslag kan liggen van een pauze op je progressies.

Kies één prioriteit

Ons doel zal ons richting geven, maar zonder actie zullen we ter plaatse blijven staan. Hierbij is het belangrijk om voor jezelf prioriteit te stellen wat voor jou het belangrijkste is op die moment om mee aan de slag te gaan. Waarschijnlijk zijn er meerdere prioriteiten, maar sta hier iets langer bij stil en er zal er altijd één de belangrijkste zijn.

Van A naar B

Weten waar je doel zich bevindt is van belang, maar weten waar je nu staat is minstens even belangrijk om je route te bepalen. Zie je punt B (ofwel je doel) als een immens grote dominosteen en je punt A (je huidige status) als een aanzienlijk kleinere dominosteen. Je zal een aaneenschakeling moeten maken van steeds groter wordende domino’s (prioriteit van de dag, de week, de maand, het jaar, etc.) om zo uiteindelijk dat éné grootste doel omver te werpen.

Hoe verder weg in de toekomst je doel zich bevindt, des te kleiner kan de motivatie zijn om dit te behalen. Door aan de slag te gaan met kleinere doelen die dichter bij je staan vergroot je de kans op slagen in het grote plaatje.

Neem pen & papier

Schrijf je doelen op en houd ze dicht bij je. Door je doelen op te schrijven heb je meer kans op slagen.

Nu is het aan jullie, stel jezelf oprecht de vraag:

Welk ene ding kan ik NU doen waardoor al het andere eenvoudiger of zelfs overbodig wordt?

Gianni Van Dooren
Enforce Mastertrainer
gianni@enforce.international
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!