Monday Master Blog: Uitdagende tijden zijn noodzaak!

Het is heel simpel: of we worden gedwongen uitdagingen aan te gaan in het leven of we creëren uitdagingen en leggen onszelf deze druk op.

Wanneer we niet kiezen voor het laatste worden we er vaak toe gedwongen. Dan ontstaan er vaak onprettige omstandigheden waar we mee moeten gaan dealen. Uitdagingen schudden het speelveld opnieuw op, zorgen voor innovatie en leren je omgaan met tegenslagen. Uitdagingen versterken vaak de al bestaande patronen en stellen je voor een keuze. Echter de basis reactie van de meeste mensen is klagen en een slachtoffer spelen van de omstandigheden. Alles de schuld geven behalve kijken naar het eigen gedrag en wat er wellicht nu echt moet gebeuren.

Afgelopen jaar werden vele gedwongen om te gaan met uitdagingen. En begrijp me niet verkeerd, elk leed dat samengaat met de uitdaging Covid-19 is er 1 teveel, maar deze tijd is uiteindelijk wel goed om het speelveld eens op te schudden. Wanneer we onszelf niet vanuit intrinsiek motivatie (vanuit onszelf) naar een ander level uitvinden, dan worden we ertoe gedwongen (met alle gevolgen van dien).

Mensen komen nu eenmaal moeizaam in beweging. Of we zijn op zoek naar motivatie (lees: het moet uitkomen en ook iets zijn wat we graag willen en leuk is) of we hebben dwang nodig. Iets van buitenaf waardoor we moeten bewegen. Echter dit helpt ons vaak niet op de lange termijn. Wanneer we van binnenuit nu eens meer druk op onszelf zetten, wat meer risico zouden nemen, wat meer uitdagingen zouden aangaan en meer zouden kiezen voor wat voor jezelf belangrijk is in plaats van enkel veiligheid en zekerheid te willen. Precies dan kunnen we onszelf opnieuw uitvinden, met het grote verschil dat het vanuit jezelf komt, je meer kunt zijn met het oncomfortabele, je niet fucked bent als er uitdagingen van buitenaf komen en je in staat bent ermee te dealen omdat het is wie je bent.

Hoe vervelend deze situatie voor vele ook is, het is een bijzonder goed moment om jezelf eens echt opnieuw uit te vinden. Een moment van nieuwe kansen en mogelijkheden. Jullie weten net als ik dat nieuwe kansen en leven vanuit een fit krachtig lichaam het meest waardevol is. Bouw dit jaar aan een sterke fundering, leg jezelf eens wat druk op om jezelf opnieuw uit te vinden en een nieuw level te bereiken (die je misschien nu nog niet eens ziet).

Ik wens je een jaar vol goede keuzes, een jaar waarin je niet werkende patronen durft los te laten.

Eric de Jong
CEO Enforce International
Founder Enforce High-End Training & Coaching
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!