Monday Master Blog: Vanuit welke standaard leef jij?

Iedereen herkent het wel: veel handelingen en activiteiten voer je uit op de automatische piloot. Je hebt een bepaalde structuur in de week. Een bepaald patroon. Ga jij wel eens na welke structuur en welk patroon jij hanteert? Dit zijn jouw standaarden. Je standaard zegt iets over wat jouw ‘normaal’ is. Deze standaarden vertellen veel over jou als persoon. Er is hierin dan ook geen goed of fout. Echter hebben jouw standaarden een hoop invloed op veel verschillende aspecten uit jouw leven.

Bijvoorbeeld wat is jouw standaard als je thuiskomt van een lange werkdag? Plof je neer op de bank of ben je ook nog echt enthousiast aanwezig voor de personen die thuis op jou wachten?

En daarna? Ga je na die lange dag werken toch nog in de keuken staan om een goede en gezonde maaltijd op tafel te krijgen of wordt het een kant en klare maaltijd? Het is beide niet goed of fout, maar het zegt wat over jouw standaard als persoon.

Als je een doel voor jezelf hebt gesteld en deze wilt bereiken, zal je één of meerdere van die standaarden moeten veranderen of aanpassen. De standaarden die jij op dit moment hanteert, hebben je gebracht waar je nu bent. Deze standaarden hebben je niet gebracht tot dat ene doel.

Ga bij jezelf eens opzoek naar deze diepere laag. Welke standaarden hanteer jij die jouw doel in de weg staan? Breng deze standaarden eens in kaart en kijk hier eens kritisch naar.

Vind je dit lastig wat heel goed te begrijpen is, doe dit dan met behulp van een coach. Je eigen standaarden in kaart brengen kan soms best confronterend en oncomfortabel zijn. Maar soms is het zo dat in oncomfortabele situaties de meeste groei zit. Wees dus niet bang om dit te doen, want nogmaals er is geen goed of fout in dit verhaal. Maar de standaard die jij creëert zal een hoop invloed hebben op je leven!

Joren Wielart
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
joren@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!