Monday Master Blog: Volledig uit balans

Onlangs sprak ik een klant die er nu echt eens voor wilt gaan om meer impact te maken op zijn persoonlijke gezondheid en vitaliteit én daarnaast op zijn partner en kinderen. Deze klant heeft een goed lopend bedrijf maar ook 10 kg overgewicht en in de avond ploft hij om 20:00 uur moe op de bank terwijl zijn partner en kinderen behoefte hebben aan oprechte aandacht. Volledig uit balans en daar is deze klant zich mede van bewust door ons gesprek. Het doel achter zijn doel is echter om ook impact te maken op zijn kind uit een eerdere relatie, als rolmodel het goede voorbeeld te geven. Dat is een no brainer…oftewel een vanzelfsprekendheid om voor minimaal 6 maanden samen aan de slag gaan!

Mensen zeggen echter ook vaak dat ze er alles voor over hebben om af te vallen, om vitaler te zijn, om zich energieker te voelen, om gezonder te leven en ga zo maar door. Maar uiteindelijk zijn er maar weinig mensen écht bereid om te doen wat nodig is en er écht voor te gaan.

Veel mensen haken af als het lastig wordt, als het spannend wordt, als het oncomfortabel wordt. “Nee, ja ik wil het wel heel graag en heb er wel veel voor over, maar dat ga ik echt niet doen, dat vind ik niet leuk, daar heb ik echt geen tijd voor.”

Deze mensen drinken liever dagelijks maaltijdshakes of doen een hippe sapkuur als vervanger van een gezonde en goedkopere maaltijd, gaan in maatpak naar een zwaar geconditioneerde airco ruimte om in datzelfde maatpak op apparaten te zitten terwijl ze al 8 uur op een bureaustoel hebben gezeten of trekken een soort van wetsuit aan om onder stroom gezet te worden. Allemaal niet duurzame acties met tijdelijk resultaat.

In het begin is iedereen gemotiveerd, want jezelf leren kennen is over het algemeen leuk en interessant. Op een gegeven moment komen we op een punt dat het aankomt op doorpakken. En op dat moment kun je zien of iemand echt bereid is om te doen wat nodig is. Ik coach en spiegel mijn klanten vanaf de start altijd met wie ze zijn, hoe ze op het speelveld staan en wat ze doen. Maar….ik kan je nog van alles vertellen en aanreiken, maar als jij niet bereid bent om te doen wat nodig is zal er geen duurzame verandering plaatsvinden. Brutaal eerlijk maar dit is wel hoe het werkt.

Want zodra het aankomt op actie dan staan veel mensen uit, gaan ze uitstellen en komen ze stil te staan. Ik zie dat zo vaak gebeuren. Wekelijks spreek ik mensen die al jarenlang in een situatie zitten waarin ze niet meer willen zitten, een situatie die ze ongelukkig maakt, die slecht is voor de gezondheid/vitaliteit en noem maar op. En toch zijn ze niet bereid te doen wat nodig is, omdat het wellicht spannend, oncomfortabel, lastig is etc.

Zo zonde! Want als jij bereid bent om je oncomfortabel te voelen, om spannende keuzes te maken, om bepaalde angsten en pijnen te doorbreken dan ga je resultaten boeken en gaat er groei en verandering optreden. En dat is toch uiteindelijk wat we willen. Tenminste dat is wel wat ik graag zie bij mijn klanten en dat is wat ik mijn klanten ook gun. Ben jij bereid alles te doen wat nodig is om daar te komen waar je echt wilt zijn of is alles wat je zegt slechts een leugen?

Richard Suijkerbuijk
Eigenaar | Mastertrainer Enforce Zeeland
richard@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!