Monday Master Blog: Waarom jij je doelen nu wel gaat behalen en behouden!

De laatste jaren zijn er veel verschillende methodieken en theorieën opgedoken omtrent gedragsveranderingen. Allemaal leefregels waar jij jezelf aan MOET houden om de doelen te bereiken die jij voor jezelf hebt gesteld. Echter is het zo, dat maar 5% (je leest het goed, 5%) die het doel behaald dit ook daadwerkelijk BEHOUD.

Het behalen van een doel is vaak goed te doen. Je stelt een punt op, je maakt de veranderingen en zet dit door. Maar wanneer je dit doel hebt behaald, dan begint het werk pas. Het behouden van een nieuw patroon is het lastigste wat er is.

Op de weg naar het behalen van je doel, heb je alleen nog maar de bouwtekening gemaakt en ben je begonnen met het maken van de fundering. Het daadwerkelijk storten van de fundering en het bouwen, daar begint het werk, dat is je behoud stuk.

Dit behoud stuk is inderdaad 5x zo veel werk, dan het behaal stuk. Dit betekent dat je duurzaam te werk moet gaan. Dit betekent dat je niet meer alles tegelijk moet blijven doen, want dan zegt je brein ‘hee vriend, we hebben dit nu wel lang genoeg gedaan, we hebben lang genoeg uit de comfortzone gewerkt, het is nu weer tijd voor rust’. En met rust bedoelt je brein, doen wat je al deed en dan kom je weer terug waar je was.

Dus hoe pak je dit aan?

Pak 1 key-actie die helpt bij het behouden van jouw resultaat. Niet 3 of 5 acties, 1 key-actie! Deze key-actie houd je minimaal 6 maanden vol. Nadat je dit hebt volgehouden en het kost geen energie meer, dan kan je ervoor kiezen om er iets bij te doen.

Dus in plaats van alles tegelijk te doen (wat je hebt gedaan op de weg van het behalen van je doel), pak je nu maar 1 actie, 1 actie die het meeste bijdraagt aan het behouden van het resultaat. Pas na 6 maanden, ga je iets extra’s doen.

Dus wil je je resultaat nu wel behouden? Houd de belasting dan klein! Kies 1 key-actie en zet deze door, perfectioneer deze, leef dit en dan komt het helemaal goed.

Raoul van Ooij
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
raoul@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!