Monday Master Blog: Waarom willen we wel veranderen, maar niet dingen van anderen aannemen?

Knipper 2x met je ogen als je jezelf hierin herkent (dan valt het niet zo op, dat je nu tijdens je werk dit aan het lezen bent): Je weet dat je dingen anders moet doen, maar als je advies krijgt van anderen over hoe je dit kan bereiken, dan volg je het niet op.

Herkenbaar?

Alhoewel het ontzettend stom is dat je dit niet doet, is het niet geheel onlogisch. Ons oerbrein (wat 90-95% van ons gedrag veroorzaakt) wilt ons ontzettend graag beschermen tegen gevaar, tegen energieverlies, maar het beschermt natuurlijk ook ons EGO.

Ons ego is wie wij zijn, ego = ik. Wanneer jij met een probleem zit en jij krijgt daadwerkelijk de oplossing (van iemand anders), dan zegt jouw ego: NEE! Dit gaan we niet doen, ik bedenk het zelf wel, want anders moet oude ideeën die ik als waarheid acht verwerpen en dat wil ik niet.

Dit is uiteraard ontzettend onwerkbaar wanneer je daadwerkelijk wilt gaan veranderen. Maar wat kan je hieraan doen? Hoe kan jij jouw ego uit de conversatie laten?

Het korte antwoord is: Niet. Dit gaat niet.

Dit betekent dat je met de realiteit moet dealen en de bewuste keuze vanuit je zelf moet gaan maken om iets aan te nemen of niet.

Of

Jij moet anders komen opdagen in jouw conversaties. Jouw ‘zijn’ en je gespreksintentie moet anders.

Als jij komt om informatie te winnen (die je toch niet gaat gebruiken), dan gaat het al helemaal verkeerd. Kom jij opdagen om daadwerkelijk een gesprek te voeren (informatiestroom van 2 kanten) waarbij je een bepaald onderwerp aansnijd, dan heb je een zeer grote kans dat je waarde aan jouw leven aan jouw probleem kan bieden.

Kortom, jij bepaald hoe jouw ego fungeert in jouw leven. Deal met de uitkomst in de fysieke realiteit of verander jouw intentie van de conversaties die jou verder kunnen helpen.

Raoul van Ooij
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
raoul@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!