Monday Master Blog: Weten is anders dan doen & Consistent blijven is key

We weten allemaal dat consistent blijven nodig is om een doel te bereiken, helaas ervaren we allemaal wel eens hoe moeilijk dit kan zijn.

Lees hier onder hoe je de eerste stap zet naar consistent blijven op je pad naar succes.

Consistentie is het behouden en na komen van afspraken die wij aan ons zelf of aan anderen hebben gesteld & het blijven herhalen van deze taken tot aan succes ervaring. Er zijn twee grote verschillen tussen de Zelfstandige Commitment of Samenwerkende Commitment.

De ‘Zelfstandige Commitment’ maakt het moeilijker om consistent te blijven, dit omdat we makkelijker tegen ons zelf zijn & vaker nee accepteren van (ons zelf). Gebruik hiervoor een zichtbare doelstelling als motivatie & stel een belangrijke vraag/vragen voor jezelf (waarom doe je dit ? en voor wie?) aan de start van je commitment. Plan vervolgens iedere week op de zelfde dag 5 minuten in om dit even terug te lezen en laat de nog terug gezakte bewuste antwoorden weer in je terug opkomen.

De ‘Samenwerkende Commitment’ is wat makkelijker hier kan je je commitment voor een deel bij een ander leggen. Zo zorg je ervoor dat jij je verbonden voelt om de afspraak die je met de ander aan gaat ook na te komen, het is nu ook eenmaal moeilijker om nee te zeggen tegen een ander. Maak de afspraak met elkaar om op een vaste dag de resultaten te bespreken, de positieve & negatieve.

Word bewust dat succes komt door tijd en consistentie!

Graham Kersten
Enforce Mastertrainer
graham@enforce.international

 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!