Monday Master Blog: Zo word je moeiteloos fit

Je klikte waarschijnlijk op de titel van dit bericht omdat je benieuwd bent hoe je zonder moeite fit kunt worden. Laat ik daar gelijk eerlijk in zijn:
Je kunt niet fit worden zonder daar tijd, energie en zweet in te steken. Dat zou je ook niet moeten willen en zal je uitleggen waarom.

Alles wat de moeite waard is kost moeite.
En dat is maar goed ook.

We willen steeds vaker beloond worden zonder daar het werk voor te hoeven doen.
Passief inkomen, een bloeiende relatie zonder daten, fit worden in 20 minuten per week.
Het klinkt fantastisch, maar er klopt niets van.

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de loterijwinnaars binnen vijf jaar dat gekregen geld alweer kwijt is. Dan win je een prijs waarmee je nooit meer hoeft te werken en dan verspil je dat geld zodat je slechter af bent dan daarvoor. Hoe dan?

Hetzelfde zie je bij voetballers of artiesten die op jonge leeftijd al veel geld verdienen. Dat gaat ook maar zelden goed.

Dit heeft allemaal te maken met een gebrek aan draagkracht.
Zie het als een gewicht in de sportschool. Iemand die meteen zijn lichaamsgewicht gaat squatten zal bezwijken onder het gewicht. Het lichaam heeft nog niet voldoende draagkracht om het gewicht te kunnen liften. Daar is training en geleidelijke opbouw voor nodig.
En als het dan eindelijk lukt kun je daar trots op zijn. Je hebt er moeite voor gedaan. Je zult het resultaat meer waarderen.

Voordat ik mijn eerste marathon liep heb ik drie jaar kortere afstanden gelopen. Zo heeft mijn lijf kunnen wennen aan de belasting van het hardlopen. Ook heb ik daarmee de mentale weerbaarheid opgebouwd die nodig is voor het lopen van lange afstanden.

Dat is niet altijd leuk. Als ik om 7:00u de klink vast heb terwijl de regen horizontaal voorbij waait en het buiten nog bijna vriest wil ik ook graag terug in bed gaan liggen. Dan roept er een heel orkest in mijn hoofd: “ga in bed liggen!” Maar dat orkest zwijgt zodra ik naar buiten stap en begin te lopen.
Want ik weet dat deze training mij naar mijn doel brengt. Als ik thuis kom en met tintelende benen onder de warme douche sta voel ik mezelf sterk. Ik ben gegroeid.

Houd dus het grotere doel voor ogen en focus op het proces. Iedere training brengt je dichterbij.

Pijn van discipline Vs pijn van spijt.
Moeiteloos leven spiegelt je ook een andere illusie voor; het vermijden van pijn. Ook dit is een sprookje.

Resultaat is het gevolg van een gedegen plan. De uitvoering van dat plan valt of staat bij discipline. Voor de marathon moet je meters maken.
Gedisciplineerd leven is niet altijd fijn. Je offert er zaken voor op zoals het comfort van uitslapen of het eten van drie toetjes na het diner.
Dat is de pijn van discipline.

Anderzijds is er de pijn van spijt. Die komt veel later. Vaak te laat.
Had ik maar…..

Voor je het weet ben je slachtoffer van uitgesteld geluk. Of ben je ziek als gevolg van een slechte leefstijl.

Dus kies maar welke pijn je pakt, die van discipline of van spijt.
Zonder garanties dat je krijgt wat je verlangt, want zo werkt het leven niet.

Bij Enforce werken we met gedreven mensen aan een fit en sterk fundament, dat ben jij! We creëren draagkracht om de last van het mooie leven te kunnen dragen. We brengen mensen bij elkaar die samen werken aan een duurzame, fitte wereld voor zichzelf en degenen om hun heen.

Laat gerust een reactie achter of mail mij op jeroen@enforce.nl als dit bericht je raakt.

Jeroen van den Nieuwelaar
Co-owner & Franchise master Enforce België
jeroen@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!