Monday Masterblog: Achter het muurtje

Dit jaar word ik 46 en net als zoveel mensen zijn al die jaren met vallen en opstaan gegaan.

Mijn jaren in een notendop:
Er willen bij horen op de basis- en middelbare school, liefdesverdriet, overlijden familie, verloren judowedstrijden, verbroken relaties, ziekenhuis, zware depressie, etc.

Ik zag mijzelf niet waardevol genoeg en als er negatieve dingen gebeurden of als ik ergens niet over wilde praten, dan sloot ik mij af en werd stug en stil.

In mijn hoofd verschool ik mijzelf achter een muurtje, zo zag ik het ook voor me.
Want achter dat muurtje kon niemand mij iets doen, dat was veilig voor mij en gaf mij een (tijdelijk) gevoel van geborgenheid.

De situatie veranderde er niet door, ja voor dat moment even, maar ik veranderde er ook niet door.

Het enige waar ik niet aan dacht, was dat ik er ook mag zijn, dat ik ook waardevol ben en dat niemand meer is dan de ander.

Ik vergat mij zelf en plaatste andere mensen op een voetstuk. Ik gaf veel van mijn energie aan anderen, want ik wilde er voor ze zijn en vertoonde veel pleasegedrag.

Gezondheid is niet alleen lichamelijk, maar dat zit ook in je hoofd.

Wanneer je in je hoofd niet sterk genoeg bent, of niet kan accepteren hoe je verleden is gegaan, of zelfs dit moment in je leven, zal er niets veranderen, zolang jij geen krachtige beslissingen maakt.

Jij bent degene die in controle is, jij bent degene die keuzes kan maken en daadwerkelijk veranderingen kan maken in je leven (daargelaten dat je niet ernstig ziek bent).

Dat muurtje heb ik al jaren terug met mijn vuisten en mijn voeten tot de grond toe afgebroken.

De gedachten niet meer mijn leven te laten beïnvloeden, door in actie te komen en afscheid te nemen van mensen die mij niet motiveerden of inspireerden, maar juist veel energie koste.

Het is een proces waar je dagelijks aan werkt, het resultaat dat je behaald, zal je veel kracht en energie geven.

Dus doorbreek dat muurtje, wees de krachtige versie van jezelf, stap naar voren en toon wie jij daadwerkelijk bent.

Wees vriendelijk, waardevol en eerlijk.
Maar vooral vergeet jeZelf niet!

Herken je sommige dingen hiervan en wil je daadkrachtig, fit en vitaal door het leven?
Neem dan contact op met de Enforce coaches.

Pablo Bontes
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
pablo@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!