+316 10 62 42 42 [email protected]
Kip stoofgerecht met zoete aardappel frieten

Kip stoofgerecht met zoete aardappel frieten

Ingrediënten:
– 600-700 gr kipfilet (150-200 gram per persoon)
– 250 gr champignons
– 150 gr winterpeen wortel
– 200 gram prei
– 2 medium uien (van te voren wegen)
– 200-250 gr zoete aardappel
– 250 ml rode wijn
– 2 blikken gepelde tomaten

Bereiding:
Zet een stoofpan op licht vuur (stand 6 of 7/ gas midden).
Snijd de kip in blokjes van 1 bij 1 cm.
Bak de kip aan en kruid deze op eigen smaak.
Laat de kip langzaam gaar worden in de pan.
Is de kip gaar, dan haal je die uit de pan en zet je die weg voor later!

Belangrijk!! Doe de aardappels in de oven voor 45 minuten.

Houd de pan op het vuur en zet het vuur lager.
Snijd de bacon in repen.
Snijd de ui in halve ringen
Snijd alle groente in blokjes. Mag wel lekker grof gesneden worden.
Volgorde van groente om te snijden.
– ui en wortel (bij elkaar apart houden)
– overige groente (bij elkaar apart houden)
– champignons (apart houden!!!)

Zorg dat je het vuur op stand 8 of 9 zet

Bak de bacon gaar.
Doe de ui + wortel in de pan en fruit deze gaar.
Voeg de overige groente (m.u.v de champignons) in de pan en bak deze gaar.
Wanneer de groente aan het gaar bakken is pak je een maatbeker en meet je 250 ml rode wijn of boullion water af.
Wanneer de groente gaar is mag je de tomatenblokjes uit blik en de wijn toevoegen
Nu kun je de kip erbij doen.
Laat alles minimaal 30 minuten door sudderen en en blijf door de pan roeren.
Voeg de champignons toe en laat alles nog eens 10 minuten door sudderen.

Extra: De alcohol van de wijn verdampt tijdens het koken.
Wil je meer smaak in je gerecht dan kun je ervoor kiezen om de braadpan in de oven te zetten voor 60 minuten op 190 graden. Let hierbij wel op dat je zachtere aardappels krijgt door de vocht die in de oven blijft hangen.

Monday Master Blog: Veerkracht

Monday Master Blog: Veerkracht

Het zal je niet ontgaan zijn dat het C-virus over de wereld waart. Maar daarover gaat deze blog niet. Wel over hoe mensen reageren op de ontstane situatie. Mijn klantenkring bestaat voor 80% ondernemers in branches die allemaal zwaar getroffen zijn. Ik noem er een paar; een hotel, een modezaak, een reclamebureau, een bedrijf dat de lichtshow verzorgt bij concerten en evenementen.

En toch, na de eerste shock schieten deze mensen in de actiemodus en proberen de schade tot een minimum te beperken. Als je de zaak verplicht moet sluiten of alle evenementen worden afgelast, dan valt je inkomen weg en heb je weinig keuze. Wat kenmerkt deze mensen dan dat ze na zo’n klap meteen weer opveren? Ze hebben lef, doorzettingsvermogen, zijn creatief en nemen verantwoordelijkheid. Ze zijn op een missie en ongeacht de omstandigheden is dit hun leidraad voor alles wat ze doen.

Als we kijken naar het fight, flight or freeze mechanisme dat diep in ons brein verankerd zit en dat in werking gaat bij acuut gevaar, dan hebben ondernemers de neiging om voor vechten te kiezen. Dat doen ze vol overgave en passie en met volledige focus. Ze incasseren de klap, rechten hun rug en veren weer op. Een ‘jammermodus’ kennen ze niet.

Zo ook Team Enforce.
Krachtig acteren zit verankerd in ons DNA. Op zondagavond werd duidelijk dat alle sportscholen per direct hun deuren moesten sluiten. Maandagmorgen werd meteen een overleg met MT en Franchiseraad gehouden en een actieplan voorbereid, om 12.00 uur maandagmiddag aan het gehele team voorgelegd in ons wekelijks overleg en maandagavond 20.00 uur ging de eerste live training online. In totaal verzorgden onze instructeurs de afgelopen week maar liefst 34 live online work-outs, waar door onze leden dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Dat zullen wij net zo lang blijven doen als nodig is. Fantastisch om bij zo’n doortastende club te horen!

Persoonlijk ben ik in de gelukkige omstandigheid dat 1 op 1 trainingen buiten nog steeds zijn toegestaan, dus mijn mogelijkheden zijn iets ruimer. Alle leden van de groepslessen werden opgewaardeerd naar privétraining, uiteraard met inachtneming van de bekende voorzorgsmaatregelen. Een afspraak met een loopster voor een video analyse kon in de buitenlucht ‘gewoon’ door gaan. Wij maakten de opnamen, gingen naar huis en bespraken de filmpjes met behulp van een online video verbinding. Wat heerlijk dat we deze moderne middelen tot onze beschikking hebben.

Omstandigheden zijn zoals ze zijn. Je hebt ze niet in de hand. Zo ook deze.

Deze uitdagende periode is een uitgelezen kans om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.

Merk je dat je hier onrustig van wordt of zit je in een dip? Dan kunnen deze vier vragen behulpzaam zijn;

Vraag 1: Wat moet je nu accepteren? Creëer ruimte door te accepteren wat er is.

Vraag 2: Wat moet jij jezelf toestaan? Sta jezelf bijvoorbeeld toe dat het oké is om het moeilijk te vinden een oplossing te bedenken. Sta jezelf toe niet perfect te zijn. Sta jezelf toe de controle los te laten, dan begint het vanzelf weer te stromen.

Vraag 3: Waar ligt jouw kracht? Noteer wat jouw sterke eigenschappen zijn.
Vraag het aan je naasten als je het even niet weet. Iedereen heeft een berg aan kwaliteiten. Jij ook!

Vraag 4: Waarop moet jij jezelf nu focussen? Wat wil je voor jezelf bereiken? Bepaal jouw doel en ga ervoor.

Grijp de kansen aan die zich nu voor doen en geniet van het proces. Hierin zit je groei.

Onder druk wordt steenkool diamant

Nu slijp jij jouw ruwe diamant en laat jij alle facetten glanzen als nooit tevoren. Nu is de tijd om veerkracht te tonen en de beste versie van jezelf worden.
Kan je hier hulp bij gebruiken? Vraag dan een gratis coachgesprek aan met een van onze Mastertrainers. Face to face of online, wij passen ons moeiteloos aan.

Blijf bewegen, zorg goed voor jezelf en elkaar, blijf gezond!

Hanneke Hurst
Enforce Run Franchisenemer & Mastertrainer, Expert Bewegingsanalist, Voetkundig sportspecialist
[email protected]

VRAAG JE GRATIS COACHGESPREK AAN

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten