Noedels met broccoli & kokos-kipnuggets uit de oven (806 kcal)

Ingrediënten:

– 1 broccoli
– 1 portie woknoedels
– 100 gram kipfilet
– 1 teen knoflook
– 1 ei
– ½ theelepel kerriepoeder
– 20 gram havermout
– 10 gram geraspte kokos
– ½ theelepel paprikapoeder
– 1 eetlepel (olijf)olie
– 1 eetlepel ketjap manis
– 1 theelepel honing

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de broccoli in roosjes, doe deze in een pan met ruim water, breng aan de kook en kook in 5 minuten beetgaar.

Koek ook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de kip in blokjes, snijd het teentje knoflook fijn en breek het ei boven een klein schaaltje en klop dit met een vork los.

Meng de kip in een schaaltje met het kerriepoeder.

Meng in een ander schaaltje de havermout, kokosrasp en paprikapoeder door elkaar samen met wat peper en zout.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de kipstukjes eerst door het schaaltje met ei heen en daarna door het kokosmengsel. Leg op de bakplaat. Bak de kipstukjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Keer halverwege om.

Verwarm de olie in een wokpan. Fruit hierin het teentje knoflook 2 minuten. Voeg de ketjap en honing toe en verwarm dit een minuut mee. Roer de afgegoten noedels en broccoli hier doorheen, hussel goed door elkaar en verwarm een minuut mee. Voeg wat peper en zout toe.

Serveer de noedels met broccoli op een bord. Leg de kipstukjes uit de oven er overheen.

– Kcal: 806
– Eiwit: 47g
– Koolhydraten: 83g
– Vet: 32g
– Voedingsvezel: 11g

Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef