Ingrediënten:
– 2 eieren
– 2 eetlepels halfvolle melk
– 1 eetlepel (olijf)olie
– 50 gram gerookte zalm
– ½ citroen
– 2 eetlepels mascarpone
Bereiding:
Breek de eieren boven een schaaltje. Klop de eieren met de melk en wat peper en zout los met een vork.
Verwarm de olie in een koekenpan. Schenk het losgeklopte eimengsel in de pan en bak er een omelet van op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de gerookte zalm in reepjes. Rasp de schil van de citroen.
Meng de mascarpone in een schaaltje met 1 eetlepel citroensap en 0,5 theelepel citroenrasp.
Serveer de omelet op een bord. Verdeel de mascarpone over één helft. Leg hier de gerookte zalm overheen en vouw de omelet dubbel.
– Kcal: 517
– Eiwit: 27g
– Koolhydraten: 4g
– Vet: 44g
– Voedingsvezel: 1g
Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef