Ovenpakketjes met garnalen, paprika & venkel (328 kcal)

Ingrediënten:

– 125 gram cocktail garnalen (diepvries)
– 1 rode paprika
– ½ rode peper
– 1 sinaasappel
– 1 venkelknol

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Spoel de garnalen in een vergiet af met koud water.

Snijd de paprika in dunne plakken. Verwijder de zaadlijsten bij de peper en hak fijn. Pers de sinaasappel uit en rasp er ½ eetlepel sinaasappelschil af. Verwijder het groene loof van de venkelknol en snijd in ½ cm dunne plakken. Verwarm in een kleine steelpan het sinaasappelsap met de rode peper en venkel. Kook in 5 minuten de venkelplakken beetgaar.

Leg een vel bakpapier voor je op het aanrecht. Leg (dakpansgewijs) de venkel op het bakpapier. Verdeel hierover de paprika, garnalen en het sinaasappelrasp. Druppel er het gekookte sinaasappelsap over, met naar smaak de fijngehakte rode peper. Bestrooi het geheel met wat zout.

Vouw het bakpapier dicht als een pakketje. Zorg dat het geheel goed dichtzit. Gebruik eventueel een stukje keukentouw. Zet het pakketje 12 minuten in de oven.

Serveer de venkel met garnalen en paprika op een bord en garneer met het groene venkelloof.

– Kcal: 328
– Eiwit: 30g
– Koolhydraten: 44g
– Vet: 4g
– Voedingsvezel: 15g

Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef  
 

Écht veranderen? Combineer gezond eten dan met slim sporten!

Gezonde voeding is een belangrijke stap naar een gezonder leven. Maar alléén gezonde voeding is helaas niet genoeg om jouw droomlichaam te bereiken. Combineer gezonde voeding daarom met effectieve trainingen die op jouw niveau zijn afgestemd. Benieuwd hoe wij je daarmee kunnen helpen? Plan dan vrijblijvend een gratis coachgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers.

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!