Ingrediënten:
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 200 gram krieltjes
– 100 gram kipfilet
– 1 eetlepel ketjap manis
– 1 theelepel sambal
– ½ citroen
– 2 kropjes Shanghai paksoi
– 1 eetlepel (olijf)olie
Bereiding:
Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Halveer eventueel de wat grotere krieltjes.
Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de kipfilet in een schaaltje met de ketjap, sambal en een eetlepel citroensap. Roer door elkaar en laat even marineren.
Snijd ondertussen een plakje van de onderkant van de paksoi en maak de bladeren los. Snijd de paksoi in reepjes en houdt het groene gedeelte apart.
Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de krieltjes toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de kip met marinade toe, roer door de krieltjes en bak dit 4 minuten mee. Bak het witte gedeelte van de paksoi 3 minuten mee en bak het groen vervolgens nog 2 minuten mee. Breng de roerbak op smaak met peper en zout.
Serveer de roerbak op een bord.
– Kcal: 430
– Eiwit: 32g
– Koolhydraten: 50g
– Vet: 12g
– Voedingsvezel: 10g
Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef