Quesadilla met kip, spinazie, champignons & geitenkaas (571 kcal)

Ingrediënten:

– ½ rode ui
– 100 gram champignons
– 100 gram kipfilet
– 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
– 100 gram spinazie
– 2 tortilla wraps, meergranen
– 2 schijfjes verse geitenkaas

Bereiding:

Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Maak de champignons schoon en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de kipfilet in kleine blokjes.

Verwarm de olie in een pan. Bak de kipstukjes 3 minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze op hoog vuur 4 minuten mee. Voeg de spinazie toe en bak mee tot deze slinkt en al het vocht verdampt is.

Smeer op beide wraps een geitenkaasschijfje uit. Leg 1 wrap in een droge koekenpan. Verdeel hier het mengsel van kip en groenten overheen en verdeel ook de rode ui hier overheen. Leg de andere wrap met de smeerkant naar beneden erop. Druk een beetje aan.

Bak de quesadilla 4 minuten in de pan goudbruin en krokant en keer halverwege de tijd voorzichtig om met een spatel.

Snijd de quesadilla in vieren. Serveer op een bordje.

– Kcal: 571
– Eiwit: 41g
– Koolhydraten: 46g
– Vet: 25g
– Voedingsvezel: 6g

Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef  
 

Écht veranderen? Combineer gezond eten dan met slim sporten!

Gezonde voeding is een belangrijke stap naar een gezonder leven. Maar alléén gezonde voeding is helaas niet genoeg om jouw droomlichaam te bereiken. Combineer gezonde voeding daarom met effectieve trainingen die op jouw niveau zijn afgestemd. Benieuwd hoe wij je daarmee kunnen helpen? Plan dan vrijblijvend een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers.

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!